Denar je sveta vladar: Črna usoda doletela posavski klub RK Brežice

“Denar je sveta vladar”, pravi znani pregovor, ki na žalost v veliki meri velja v športu, tudi v rokometu. Finančno stabilni klubi bodo vselej imeli dober položaj v rokometu. Črna usoda je tako podobno kot RK Drava Ptuj pred dvema sezonama tokrat doletela še ne dolgo nazaj stabilnega prvobeligaškega kluba RK Brežice.


Ob pogledu na ekipe, ki bodo v sezoni 2021/2022 nastopale v 1. B ligi je bilo opasti le 13 ekip. Med vsemi, ki bi morale nastopati, je manjkal posavski klub RK Brežice. Za dodatna pojasnila smo se obrnili na predsednika kluba Staneta Tomšeta, ki nam je pojasnil nastalo situacijo: “Situacija je precej enostavna. Finančna situacija v klubu je slaba, posledično se nismo uspeli dogovarjati z igralci, ki pričakujejo nadomestila. V preteklosti smo uspeli igralski kader kombinirati tudi z Rokometnim klubom Dobova, a lokalni sponzorji niso uspeli slediti naši viziji,” je uvodoma dejal predsednik šestouvrščene ekipe 1. B lige v sezoni 2020/2021.

RK Brežice tako v novo sezono stopajo brez članske ekipe. Posavski klub bo v prihodnje več pozornosti namenil mladim rokometašem, ki bodo čez nekaj let sestavljali ogrodje članske ekipe: “V naslednjih sezonah bomo štartali s kadetsko ekipo, ki bo skozi leta napredovala do mladinske. Od tu bomo nato črpali igralce za člansko ekipo. Načrti za prihodnost so, da igralci, ki trenutno igrajo pr kadetih v prihodnje ob ustrezni finančni podpori sestavljajo člansko ekipo RK Brežice,” je o prihodnosti brežiškega rokometa dejal Tomše.

Komentarji