Luka Volk; novi pomočnik trenerja RD Koper

Pred začetkom spomladanskega dela sezone so se Koprčani okrepili s pomočnikom trenerja. Funkcijo pomočnika sta do sedaj občano opravljala klubski kondicijski trener Matej Kleva in poškodovani levizunanju igralec Nejc Poklar. Ker se Poklar kmalu vrača na rokometna igrišča, Kleva pa poleg kondicijske priprave članske ekipe vodi še ekipo mlajših dečkov A, so bili Rapotec in klubska uprava primorana posikati dolgotrajno rešitev.


Mesto rumeno-modrega pomočnika je zasedel 33-letni Izola Luka Volk. Volk je sicer stari znanec koprske ekipe, kjer je tudi začel svoje rokometne korake. Nam pa je nekoliko bolj znan po uspešnem vodenju ekipe Mokerc-Ig. Z ekipo je v lanski sezoni, z zgolj enim porazom, napredoval iz 2. v 1.B državno ligo. V začetku letošnje sezone pa je podpisal sodelovanje z drugoligašem RK Brežice. Vendar pa se je sodelovanje zaključilo že po dobrih dveh mesecih. Kot smo že poročali in kot je omenil tudi sam, je bil razhod sporazumne narave: »Zaradi naporne in dolge poti, vsak dan sem se vozil iz Ljubljane, včasih tudi iz Postojne, v Brežice, nisem več moge usklajevati službenih obveznosti in vodenje same ekipe. Zavedam se, da sam nisem bil pri stvari, razumljivo pa je, da si tudi klub ne more privoščiti takega finančnega zalogaja. Odločitev je bila sporazumna in obojestranska,« je o svojem odhodu iz Brežic dodal Volk.

Po odhodu iz Brežic je Volk obiskoval treninge različnih prvo- in drugoligaških ekip, se dogovarjal s trenerji in upravami klubov. Odločitev, da stopi ob bok Urošu Rapotcu, je hitro padla. Velik vpliv pri sami odločitvi je vsekakor igrala bližina doma ter poznavanje samega kluba in ekipe. »Ekipa je super, s fanti se dobro razumem, z nekaterimi se poznam že veliko časa. Sam klub je vrhunsko organiziran, pogoji za trening so odlični. Uroš je mlad in abiciozen trener, ekipa je mlada, ambiciozna in talentirana. Prepričan sem, če bo ekipa delala s takim tempom kot so delali do sedaj, lahko marsikateri posameznik še daleč pride. Vsi so me lepo sprejeli, počutim se domače, vsak dan uživam na samem treningu in naj tako tudi ostane,« dodaja Volk.

»V prvem delu nisem nisem imel pomočnika, zato sem si sedaj izbral mladega in ambicioznega trenerja, ki je do sedaj deloval po Sloveniji. Prepričan sem, da mi bo s pridobljenimi izkušnjami in znanjem ter zagnanostjo veliko pomagal tako na treningih in tekmah. Prepričan sem, da bomo z njegovo pomočjo samo še rasli,« je o svojem novem pomočniku dodal Uroš Rapotec.

Foto: RD Koper

Komentarji