Löwen osvojil nemški Pokal po sedemmetrovkah

Spektakularen epilog nemškega DHB Pokala! V finalu sta se v polni Lanxess Arena pomerila Rhein Neckar Löwen in SC Magdeburg. Moštvi sta bili izenačeni tako po rednem delu, kot tudi v podaljšku. Rumeni so prestižno lovoriko osvojili šele po tem, ko so bili v sedemmetrovkah boljši s 5:3.


Tekmo tekem je v Kölnu v živo pospremilo okoli 20000 ljudi. Levi so bili večji del tekme v ospredju, a jim za več kot za tri gole ni uspelo povesti. Dve minuti pred koncem drugega dela podaljška so še vodili z rezultatom 31:28, vendar so Bezjakovi soigralci ostali zbrani in realizirali tri zaporedne napade, brez prejetega gola. 

Eden od glavnih junakov rokometne nedelje je bil gotovi mladi nemški vratar David Späth, ki je v četrtem poskusu zaustavil poskus Kristjanssona, ki se je izkazal za ključnega. 

Rhein Neckar Löwen – SC Magdeburg
36:34 (16:13, 27:27, 30:27, 31:31)

Löwen: Appelgren (2 obrambi), Birlehm (10 obramb), Späth (4 obrambe) – Gensheimer (8), Kirkeløkke (4), Timmermeister, Knorr (6), Helander, Lagergren (1), Groetzki, Forsell Schefvert (2), Michalski, Horžen, Gislason (1), Nilsson (4), Kohlbacher (5)

Magdeburg: Portner (4 obrambe), Jensen (8 obramb) – Meister (5), Chrapkowski, Lipovina, Musche (1), Kristjansson (5), Pettersson (2), Hornke (1), Weber (2), Mertens, O’Sullivan, Bezjak, Smits (9), Damgaard (5), Bergendahl (1)

 

VSI ZADETKI:

 

 

FOTO: Rhein-Neckar Löwen

Komentarji