Luka Žvižej: “V sezoni si želimo napredka vseh rokometašev v moštvu”

Sezona 2021/2022 se bo začela tudi za rokometaše RK Celje Pivovarna Laško in RK Maribor Branik. Celjani bodo po zgodnem izpadu iz Evrope sezono reševali v državnem prvenstvu in izboljšati lansko 3. mesto, ko so v zaključku prvenstva izgubili naslov prvakov. Prav tako bodo svojo uvrstitev poizkusili izboljšati tudi Mariborčani. Lansko 9. mesto je bilo veliko manj od pričakovanj. A cilji letos so višji. Tekma v Celju se prične ob 19:30.


Alem Toskić, trener RK Celje Pivovarna Laško:
Za nas se glavni del letošnje sezone začenja v soboto. Začenja se državno prvenstvo in vsi vemo kakšne imamo cilje v njem. Zato moramo biti maksimalni že od samega začetka, v vsakem trenutku dati vse od sebe, zato da nam bo uspelo to kar si želimo. Maribor je zelo neugodna ekipa, sigurno, da bodo motivirani že od samega začetka, zaradi tega, ker imajo veliko celjskih igralcev. Tudi trener Luka Žvižej prihaja iz Celja, tako da bodo sigurno zelo motivirani, ampak mi moramo dati vse od sebe. Moramo začeti od samega začetka tako kot se zmenimo in mislim, da na koncu ne bomo imeli težav.”

Luka Žvižej, trener RK Maribor Branik:
V sezoni si želimo napredka vseh rokometašev v moštvu. Imamo nekaj posojenih rokometašev s Celja, nekaj mladih, ki smo jih pripeljali v zasedbo in nekaj izkušenih, ki jim bodo pomagali pri razvoju. Vemo, kaj v rokometu pomeni Celje Pivovarna Laško in zavedamo se njihove kakovosti. Cilj je odigrati tekmo prvega kroga brez strahu in pokazati, kaj smo se v času priprav naučili. Sezono si želimo izpeljati kot smo si začrtali. To pomeni uvrstitev okoli sredine lestvice. Najpomembnejši je napredek članov naše zasedbe iz dneva v dan. Z nizanjem dobrih predstav si bodo pripravili priložnost za odhod kam drugam in to, ko bo primeren čas, tudi naredili.

FOTO: Anamarija Valentina Dajnko

Komentarji