Polak: “Ljubljana je ekipa s katero, po mojem mnenju, lahko igramo”

Ob 19. uri si bosta nasproti stala MRK Ljubljana in Sviš Ivančna Gorica. Na Kodeljevem se bosta tako merili moštvi, ki nimata dolgega staža v prvi ligi. Ljubljana se je med elito uvrstila lansko leto, Sviš pa je med novinci letos. 


“Priprave so bile zelo intenzivne in so potekale po načrtu. V zadnjih treh sezonah smo dosegali rezultatske presežke glede na razpoložljiv kader. Vsako leto nas zaradi prestopov v boljše klube zapustijo določeni rokometaši, na kar smo tudi ponosni. Po pretekli sezoni je odšlo devet igralcev, dobili pa smo osem novincev. Ekipa je sestavljena na novo in neizkušena. Na prijateljskih tekmah smo pokazali tople in hladne predstave. Upam, da bo v prvenstvu več tistih prvih. SVIŠ Ivančna Gorica je spoštovanja vreden tekmec, ki se je pred sezono še okrepil na položajih, na katerih je bil šibkejši. Upam, da bomo ponovili preteklo sezono. Verjamem, da nam bo to uspelo,” pred prvo tekmo razmišlja trener Ljubljančanov, Bojan Čotar.
Aleksander Polak, ki vodi ekipo Sviša je dejal: “Priprave so potekala kot zadnja leta, od kar vodim člansko ekipo. Imeli smo težave z manjšimi poškodbami, na srečo pa smo se izognili težjim. Odigrali smo nekaj dobrih in nekaj slabših prijateljskih tekem. Bistveno je, kaj se bo dogajalo v Ligi NLB. V Ljubljano odhajamo na zahtevno gostovanje. Za marsikoga v naši zasedbo bo igranje v Ligi NLB nekaj novega. Točke so pomembne. Verjamem, da bodo fantje to breme dobro prenesli in odigrali sproščeno tekmo. Ljubljana je ekipa s katero, po mojem mnenju, lahko igramo. Kaj bo prinesel dvoboj bomo videli. Verjamem, da lahko iz Ljubljane odnesemo točko ali dve.”
Komentarji