Madžari osvojili Novo mesto

V petek in soboto je v športni dvorani Marof potekal 3.mednarodni turnir Krka. Poleg gostiteljev rokometašev MRK Krka so na turnirju sodelovali še: KK Csurgo (MAD), SKA Minsk (BLR) in RK Trimo Trebnje.


Prvi polfinalni obračun je potekal med tretjo ekipo madžarskega prvenstva KK Csurgo ter beloruskimi pokalnimi prvaki SKA Minsk. Madžari so si že v prvem polčasu priigrali lepo prednost (7:13). V drugem polčasu so nadzorovali potek tekme in na koncu slavili z rezultatom 25:20 in se tako kot prvi uvrstili v finale.

Drugi polfinalni obračun je bil dolenjski derbi med MRK Krka ter RK Trimo Trebnje. Gostje pod taktirko Iva Vajdla so bili boljši z rezultatom 33:30. Tekma je bila izenačena, saj so Trebanjci že ob polčasu vodili za “samo” dva zadetka. Tako so so uvrstili v finale, kjer jih čaka madžarska ekipa KK Csurgo. Domačini se bodo za tretje mesto pomerili z ekipo SKA Minsk.

V tekmi za tretje mesto Krkaši niso resneje ogrozili Belorusov. Te so si že v prvem polčasu priigrali prednost treh zadetkov (11:14). Beloruski pokalni prvaki so tako drugi polčasi le mirno pripeljali do konca in ugnali (21:26) slovenske superpokalne prvake ter osvojili končno tretje mesto.

Slovensko čast so v finalni tekmi reševali rokometaši Trima iz Trebnjega. V prvem polčasu so z madžarsko ekipo KK Csurgo uspeli držati stik (13:15), nato pa so Madžari stopili na plin in prevladali Trebanjce ter tako suvereno slavili (23:33) in osvojili turnir.

Proti Trimu smo padli v nekaterih segmentih igre in nismo bili na nivoju, saj je bilo pri fantih čutiti preveliko spoštovanje do nekaterih nekdanjih igralcev Krke. S tem je posledično trpela tudi igra v obrambi, v ključnih trenutkih pa smo imeli tudi slabšo realizacijo. Kot sem že večkrat povedal, je ekipa mlada, napreduje in tukaj ne vidimo nič slabega. Sicer pa je tak turnir odlična priložnost za uigravanje, pridobivanje izkušenj, pa tudi zrelosti. V prvenstvu nas čakajo ekipe, ki so fizično močnejše od nas, a poudarjam, da je naša ekipa kombinacija mladinske in članske ekipe in ta proces je dolgotrajen. Zato moramo v prvi vrsti skrbeti za njihovo zrelost in nadgradnjo v igri. Se pojavljajo napake, ki jih popravljamo in mislim, da bomo do prvenstva še zelo napredovali. Sem pa z odnosom v ekipi izredno zadovoljen, kar šteje največ,” je za uradno stran MRK Krka povedal trener ekipe Roman Zarabec.

Svoje misli je po koncu turnirja strnil tudi novi kapetan Krke Jan Irman: “Turnir je bil zelo močan. Odigrali smo dve zelo kvalitetni tekmi in menim, da smo v igri prikazali nekaj dobrih zadev, bi pa se še dalo narediti marsikaj bolje. Videli smo, kje so naše pomanjkljivosti in do prvenstva bomo na treningih to popravili. V mislih imam predvsem tehnične napake, potrebne bo več koncentracije v obrambi in jo dvigniti na višji nivo. Kot že rečeno, v treh tednih priprav je napredek že viden, potrebnega bo še veliko dela, da odpravimo napake in verjamem, da se za rezultat ni potrebno bati”.

POLFINALE 1

SKA Minsk – Csurgoi KK 20:25 ( 7:13)

POLFINALE 2

MRK Krka  – RK Trimo Trebnje 30:33 (13:15)

TEKMA ZA 3. MESTO

MRK Krka – SKA Minsk 21:26 (11:14)

FINALE

RK Trimo Trebnje – Csurgoi KK 23:33 ( 13:15)

Foto: MRK Krka

Komentarji