Ribničani osvojili turnir v Izoli

Včeraj je v Izoli za zaprti vrati potekal turnir. Poleg domače ekipa so na turnirju sodelovali še RD Riko Ribnica, MRK Umag in Bregenz Handball. Na koncu so turnir osvojili rokometaši Ribnici, ki so v slovenskem finalu premagali gostitelje turnirja.


Prvi polfinalni obračun je potekal med ekipama MRK Umag in RD Butan plin Izola. Gostje se tekmo odločno začeli in na odmor odšli z zadetkom prednosti (11:12). Izolani so v drugem polčasu pokazali zakaj so se uvrstili v 1. NLB ligo in na koncu suvereno slavili z rezultatom 23:19.

Na drugem polfinalnem srečanju sta se pomerili ekipi Bregenz Handball in RD Riko Ribnica. Ribničani so imeli z avstrijsko ekipo kar precej težav. Na koncu so nasprotnika le uspeli streti in se tako uvrstiti v slovenski finale, kjer so se pomerili z domačini.

Tekma ta tretje mesto je postregla z izjemnim obračunom poražencev polfinalih parov. Avstrijci in Hrvati so pokazali izjemen obračun. Ker tekma ni bila končana po 60 minutah (28:28), smo spremljali streljane sedemmetrovk. V tej fazi so več zbranosti pokazali Hrvati in tako na koncu osvojili tretje mesto z rezultatom 30:31.

Prav tako je finalna tekma minila v zelo izenačenem vzdušju. Če je kdo mislil, da bo Ribničani brez težav opravil z domačini se je pošteno zmotil. Izolani so sicer na koncu premoč morali priznati rokometašem Ribnice (25:26), a so vsekakor navdušili. Sedaj so lahko tudi vsi ostali slovenski klubi videli, da Izola v letošnji sezoni ne bo le ena izmed ekipa, ki se bodo borile za obstanek, ampak znajo presenetiti marsikatero že uveljavljeno slovensko rokometno ekipo.

POLFINALE A

RD Butan plin Izola : MRK Umag  23:19

POLFINALE B

RD Riko Ribnica : Bregenz Handball 18:22

TEKMA ZA 3. MESTO

Bregenz Handball : MRK Umag  30:31*(28:28)
*po streljanju sedemmetrovk

FINALE

RD Butan plin Izola : RD Riko Ribnica  25:26

Foto: RD Butan plin Izola

Komentarji