Madžarke prve polfinalistke, Romunke prepričljivo boljše od Hrvatic

Zanimivo dogajanje je bilo tudi v skupini II. Madžarke so si z zmago že zagotovile nastop v polfinalu in bodo tako lahko mirneje odigrale današnji dan. Na sinočnji tekmi so bile namreč boljše od Francozinj. Na drugi tekmi so bile Romunke boljše od Hrvatic, ki so tako že izgubile možnosti za polfinale.


HRVAŠKA : ROMUNIJA  20:29 (10:13)
Zrnić 7; Ion 7

Po boljšem začetku Romunk, ki so povedle 1:3, so s tekmo bolje nadaljevale Hrvatice in rezultat spreobrnile sebi v prid (6:4). A še enkrat več smo videli spremembo na tabeli, saj so Romunke ponovno povedle (6:7). Tokrat jim je prednost uspelo držati in do konca polčasa tudi povišati. Na odmor so odšle s prednostjo štirih golov (10:14). Po izenačenih minutah in vodstvu Romunk za tri zadetke (17:20) pa je v 44. minuti sledil odločilni trenutek tekme. Rokometašice Romunije so po delnem izidu 0:6 povedle za devet zadetkov (17:26) in tako je bila tekma odločena že pred samim koncem. Tudi na koncu je bila razlika devet golov. Tekma se je končala z rezultatom 20:29.

FRANCIJA : MADŽARSKA  16:20 (8:11)
Chambonnier 7; Kukely 4

Tekma dveh reprezentanc, ki sta redni del končale brez poraza. Kot se za ta del tekmovanja spodi smo bili priča še eni izjemno napeti tekmi. V prvem polčasu so si Madžarke nekajkrat priigrale dva zadetka prednosti, a so Francozinje vselej zaostanek uspele izničiti. V zaključku prvega polčasa pa jim to ni uspelo. Rokometašice Madžarske so ušle na štiri gole prednosti (7:11) in tako mirneje dočakale nadaljevanje srečanja. Na odmor so sicer odšle s tremi zadetki prednosti (8:11). Na začetku 38. minuti so igralke Francije zaostanek znižale le še na gol zaostanka (13:14) in tako smo spet dobili odprto tekmo. Na začetku 47. minute so Madžarke ponovno ušle na tri zadetke (14:17). Prav veliko zadetkov do konca nismo več videli. Tekma se je končala z izjemno nizkim rezultatom (16:20) v prid rokometašic Madžarske, ki so si s tem kot prve zagotovile v polfinalu.

Danes igralke Madžarske čaka obračun s Hrvaško, Francozinje se bodo v tekmi za polfinale udarile z Romunijo.

Standings provided by SofaScore LiveScore

FOTO: Women’s 19 EHF EURO 2021 Slovenia

Komentarji