Švedinje z zmago blizu polfinala, Rusinje prekrižale načrte Dankam

Začel se je drugi del tekmovanja evropskega prvenstva v rokometu za dekleta do 19 let, v Sloveniji. Tekme, ki že lahko pomenijo napredovanje v boj za medalje. V skupini I se za polfinalno vstopnico borijo Švedska, Danska, Rusija in Nemčija. Sinoči so svojo tekmo odigrale Švedinje in Nemke ter Rusinje in Danke. 


DANSKA : RUSIJA  24:27 (12:14)
Skott 6; Statsenko 8

Danke in Rusinje so skupinski del končale z dvema zmagama in enim porazom. Nobena izmed ekip si v prvih 30. minutah ni uspela priigrati omembe večje prednosti, saj smo bili priča zelo izenačeni tekmi. Prvi polčas se je končal z razliko dveh zadetkov, kar je bila tudi največja prednost v prvem polčasu. Na odmor so ob rezultatski prednosti 12:14 odšle Rusinje. V drugem polčasu pa praktično repriza prvega. Do samega zaključka sta reprezentanci gnali ena drugo in se kar nekajkrat tudi zamenjali v vodstvu. Rusinje so si razliko priigrale šele v zaključku tekmo, ko so v zadnjih sedmih minutah dosegle dva zadetka in s trdo obrambo Dankam le-tega niso dovolile. Tekma se je tako zaključila z rezultatom 24:27 v korist Rusinj.

NEMČIJA : ŠVEDSKA  25:30 (14:15)
Engel 9; Axner 9

Igralke Nemčije so skupinski del končale z dvema zmagama in enim porazom, medtem ko rokometašice Madžarske na tem prvenstvu poraza še en poznajo. Priča smo bili še eni zelo izenačeni tekmi. V prvih 20. minutah je bila največja prednost tri gole, v korist reprezentance Švedske. Nemkam pa je rezultat vedno znova uspelo izenačiti. V 25. minuti pa so Švedinje prvič na tekmi povedle za pet golov (10:15). A rokometašice Nemčije se še enkrat več niso predale in do konca polčasa zaostanek znižale na en gol (14:15) in tako poskrbele za zanimivo nadaljevanje tekme. Prva polovica drugega polčasa je minila v izjemno izenačenem in napete boju nato pa so na plin ponovno stopile Švedinje. Igralke Švedske so si v dobrih sedmih minutah priigrale pet golov prednosti (21:26), ki so jih tokrat zadržale do konca. Tekma se je končala z zmago Švedinj ob rezultatu 25:30.

Danes nas čakata obračuna med Rusijo in Nemčijo ter Švedsko in Dansko.

Standings provided by SofaScore LiveScore

FOTO: Women’s 19 EHF EURO 2021 Slovenia

Komentarji