Maj Grandovec: “Strokovni štab diha kot eno”

Ob prekinitvi trenažnih in tekmovalnih procesov ekipnih športov v Sloveniji rokometne ekipe v večini vadijo po individualnih programih. Med “lockdownom” so novi intervju opravili v RK Trimo Trebnje. Tokratni gost je bil član strokovnega štaba Maj Grandovec.


Gre za člana strokovnega štaba Trima, ki od sezone 2017/2018 opravlja vlogo vodje moštva, od sezone 2018/2019 pa opravlja še funkcijo maserja članske ekipe. Spodaj prilagamo intervju, ki so ga opravili na klubski spletni strani Trima.

Maj, kakšna je vaša funkcija v klubu?
“Moje naloge v klubu so poleg dela v članski ekipi, vpete še v mlajših kategorijah. Sem namreč trener mini rokometa in mlajših dečkov, v članski ekipi pa opravljam funkcijo ekonoma in maserja. Letos sem z evropskimi tekmami dobil še vlogo pri organizaciji tekem, katere pa mislim, da smo glede na stanje izpeljali korektno, ampak prostora za izboljšave je še veliko.”

Že nekaj sezon ste del strokovnega štaba trebanjskih levov. Kaj vam pomeni osvojitev 3. mesta v državi in letošnji preboj v skupinski del EHF Lige?
“Res je, v strokovnem štabu sem že od sezone 2017/2018. V teh letih se je gradilo korak po korak, v lanski sezoni pa smo osvojili 3. mesto v državnem prvenstvu in tako uvrstitev v EHF Ligo, kar je dokaz, da gre klub z dobrim delom v pravo smer. Ko doživiš takšen uspeh, je lepo biti del te zgodbe, saj veš, da se ti pravo delo obrestuje.”

Klub ne skriva ambicij za nadaljnje igranje v Evropi ter borbo za najvišja mesta v državi. Kakšen občutek je sodelovati z legendo slovenskega rokometa, Urošem Zormanom?
“Naše ambicije lepo kažemo v letošnji sezoni, kjer se borimo za naslov državnega podprvaka. Do konca prvenstva je še kar nekaj tekem in upam, da nam uspe. Z Urošem smo dobili trenerja z ogromno izkušnjami. Lahko rečem, da sodelujemo odlično, celoten štab diha kot eno, kar je zelo pomembno za celotno ekipo in končni rezultat.”

Član kluba ste praktično že od otroštva, kljub temu pa ste dokaj hitro zaključili z aktivnim igranjem. Kje vidite razlike celotnega delovanja kluba v primerjavi z igralskimi časi in dosedanjim delom v strokovnem štabu?
“Po koncu sezone 2016/2017 sem se odločil, da zaradi prevelike količine poškodb zaključim z aktivnim igranjem rokometa. Kot igralec sem vedno dajal svoj maksimum in tako je tudi sedaj v strokovnem štabu, saj vedno poskrbim, da so moje naloge opravljene. V mojih igralskih časih je klub zasedal sredino lestvice, takrat niti nisem bil tako pozoren na delovanje kluba. Danes pa vidim, kakšen preskok smo naredili v vseh teh letih. Lahko bi rekel, da je zapihal nek nov veter, ki bi nas lahko popeljal še kakšno stopničko višje.”

Ter še za konec, kaj želite sporočiti trebanjskim navijačem?
“Škoda, da smo zaradi trenutne situacije primorani igrati pred praznimi tribunami, saj gledalci na tekmi dodajo naboj in motivacijo ter poskrbijo, da na tekmi ne slišiš samega sebe. V teh težkih časih bi se rad zahvalil vsem, ki nas podpirate in spremljate preko družbenih omrežij, zato upam, da kmalu spet doživimo pravo vzdušje v dvoranah.”

FOTO: Dominik Pekeč/RK Trimo Trebnje

Komentarji