Norveška legenda zaključuje igralsko kariero

Norveška rokometna ikona Byarte Myrhol je nedavno napovedal, da po olimpijskih igrah v Tokiu zaključuje svojo igralsko kariero.


Slavni krožni napadalec je bil v zadnjih sezonah zaradi poškdob velikokrat na robu zaključitve kariere. Vsakič pa je poškodbe nekoliko posaniral in predvsem z veliko volje vztrajal na svoji športni poti. Norvežan ima s Skjernom sicer sklenjeno pogodbo do poletja 2022, vendar je norveški igralec ocenil, da bo zanje najlepše slovo od igranja rokometa po OI v Tokiu.

Legendarni Myrhol bo tako na OI v Tokiu zagotovo oblekel dres norveške reprezentance, katere kapetan je od leta 2014. Od aktivnega igranja rokometa se bo skušal posloviti z osvojitvijo medalje z norveško reprezentanco.

“To je bil dolg in temeljit postopek. Razmišljal sem o možnih scenarijih za in proti nadaljevanju, pred nekaj tedni pa sem se dokončno odločil, da je dovolj. Še vedno imam veliko želje in motivacije, vendar so bolečine, zdravila in nespečnost prevelik problem. Rokomet mi pomeni vse, vendar moram paziti na svoje zdravje,” je ob naznanitvi konca igralske kariere povedal Bjarte Myrhol.

Komentarji