Celjani v Pariz po dober vtis

Rokometaši Celja Pivovarne Laško želijo v Parizu popraviti vtis s prve tekme in zvezdniški zasedbi nuditi večji odpor ter ligo prvakov v tej sezoni zaključiti dvignjenih glav.


Po prvi tekmi osmine finala EHF Lige prvakov je bolj ali manj jasno, da bodo v naslednji krog napredovali igralci Pariza. Ti so že v Celju slavili z visoko razliko, ko je domačim rokometašem že v drugi minuti tekme krila spodrezala huda poškodba Josipa Šarca. Ta je žal že končal s sezono, prve preiskave, ki jih je opravil, pa žal niso preveč optimistične, saj naj bi se na igrišča morda vrnil šele ob koncu koledarskega leta ali pa v začetku naslednjega, bo pa več jasno po dodatnih specialističnih pregledih. Po tej poškodbi se celjski rokometaši, ki so bili zaradi poškodb že pred tem močno zdesetkani, niso pobrali, najbogatejša zasedba na svetu pa je pokazala svojo moč in slavila visoko zmago.

Če ne bo prišlo do enega največjih čudežev, bo torej v četrtfinale napredoval Pariz, ki je bil seveda izraziti favorit že pred dvobojem. Celjski rokometaši so vseeno načrtovali boljši odpor na prvem srečanju, kjer pa so jim načrte pokvarile številne poškodbe, v vsakem primeru pa so še vedno odločeni, da jih v želji po vsakodnevnemu napredovanju #ničneustavi. Na srečo se dva od poškodovanih sedaj vračata, tako, da z ekipo potujeta (na pot preko Benetk se je ekipa odpravila v sredo zgodaj zjutraj in se v Celje vrača v petek proti večeru) tako Poteko, kot tudi Kodrin, verjetno pa tudi Kljun, tako, da bo morda vseeno na voljo 16 igralcev. Ti želijo predvsem zapustiti boljši vtis, kot je bil po prvi tekmi, ko so misli po njej predvsem begale k nesrečnemu Šarcu, ki mu vsi želijo čim uspešnejšo in čim hitrejšo vrnitev na igrišča.

Tekma v Parizu bo na sporedu v četrtek, 8. aprila, ob 20.45, z neposrednim TV prenosom na Arena Sport.

FOTO: Gregor Katič/RK Celje Pivovarna Laško

Komentarji