Manolo Cadenas po štirih letih zapušča reprezentanco iz Južne Amerike

Izkušeni trenerski maček Manolo Cadenas po štirih letih zapušča argentinsko rokometno reprezentanco. Canelasa bo na mestu selektorja argentinske reprezentance zamenjal dosedanji pomočnik, Guillermo Milano.


Trener španskega prvoligaša Ademar Leona, Manolo Cadenas se po štirih letih poslavjla z mesta selektorja argentinske reprezentance. Cadenas je oktobra 2017 na mestu selektorja Argentine zamenjal Eduarda Galladra in argentinsko reprezentanco popeljal na olimpijske igre v Tokiu, kar je bil glavni cilj ekipe.

Španski strateg se s klopi argentinske reprezentance poslavlja s tremi osvojenimi zlatimi medaljami: Na Panameriškem prvenstvu 2018 na Grenlandiji, na Panameriških igrah Lima 2019, ki so ekipo uvrstile na olimpijske igre in na turnirju Maringá Central – South 2020 v Braziliji. Na svetovnem prvenstvu 2021 v Egiptu so Gladiatorji zasedli 11. mesto – najboljši rezultat na svetovnem prvenstvu v zgodovini argentinskega rokometa.

 

“Žalosten sem, ker zapuščam nekaj, kar mi je v življenju veliko pomenilo, odnos z argentinskim rokometom. Z mano so ravnali zelo dobro, z veliko naklonjenosti, kar si vsi želimo. V trenutnih razmerah zelo težko združujem delo v klubu in reprezentanci, zato sem se odločil za ta korak,” navaja 66-letni španski trener v sporočilu za javnost Argentinske rokometne zveze (CAH).

Cadenas je priznani rokometni trener. V svoji karieri je vodil odlične ekipe kot so BM Valladolid, FC Barcelona, ​​BM Granollers, Orlen Wisla Plock, Meshkov Brest in tudi špansko reprezentanco.

 

FOTO: CAH – Handball Argentina Facebook

Komentarji