Maribor doma boljši od Trima

Ekipa RK Trimo Trebnje je na prvi tekmi 7. kroga NLB lige gostovala pri Mariboru in izgubila z rezultatom 29:25. Varovanci Benjamina Teraša so v končnici zapravili kar nekaj žog, tako da so Štajerci prišli do novih dveh točk.


Trebanjski strateg Benjamin Teraš je lahko računal tudi na Uroša Udoviča, ki se je vrnil po poškodbi. Obenem je bil danes v kadru še Amadej Jerlah, na tribuni pa so ostali Amir Hasić, Jan Horžen in Timotej Majzelj.

Današnjo tekmo v Dvorani Tabor so Trebanjci pričeli nekoliko bolj zaspano, potem ko so domači v 2. minuti povedli z 2:1. Mariborčani so odličen niz nadaljevali in v 7. minuti povišali vodstvo na +4 (6:2). Nato pa so Trebanjci zaigrali precej bolje in z odločno igro v napadu ter delnim izidom 0:5 izenačili na 8:8. Do prvega vodstva na tekmi so gostje prišli z zadetkom Gala Cirarja, ko je ta zadel za 9:10 in Marka Šibilo (trenerja Maribora) prisilil, naj vzame prvo minuto odmora. Rezultat je bil po prvem polčasu izenačen (14:14).

V 6. minuti nadaljevanja so Mariborčani začeli svoj »šov« in z delnim izidom 4:0 povedli za +3 (20:17). Tik za tem je Teraš z minuto odmora dvignil fantom samozavest, in v 48. minuti so z zadetkom Gala Cirarja vnovič izenačili na 22:22. V 56. minuti srečanja so gostje ostali brez Uroša Udoviča, ki je zaradi tretje izključitve moral zapustiti igrišče. V končnici tekme pa so Trebanjci zapravili kar nekaj priložnosti, kar so Mariborčani izkoristili in slavili z rezultatom 29:25.

Pri domačih sta se s šestimi goli izkazala Andris Celminš in Matija Golik, za trebanjsko moštvo pa je sedem zadetkov vknjižil Gal Cirar. V gostujočih vratih je z dvanajstimi obrambami blestel Žiga Urbič.

Mariborčane prihodnji krog čaka gostovanje na Dolu pri Hrastniku, Trebanjci pa bodo 2.11. priredili še en spektakel, ko v trebanjsko trdnjavo prihaja Riko Ribnica.

Vir in foto: RK Trimo Trebnje
Komentarji