Prerojeni Koprčani kljub dobri igri ostali brez točk

Danes smo si lahko v Areni Bonifika in na malih zaslonih televizije Slovenija 2, lahko ogledali prestavljeno tekmo 1.kroga 1.NLB lige. V koprski Bonifiki sta se pomerila domača ekipa in gostje iz Celja. Ekipi sta lansko sezoni zaključili z neodločenim izidom, naj se spomnemo kako vroče je bilo takrat v v Areni Bonifika. Vsekakor smo lahko danes pričakovali trd boj.


Tako koprska kot celjska izbrana vrsta se v letošnji sezoni soočata s kar nekaj težavami. Prva odmevna zadeva se je v celjskem taboru zgodila že konec septembra, ko je na trenerskem stolčku Branka Tamšeta zamenjal 45-letni Tomaž Ocvirk. Še zelo sveža novica pa prihaja tudi iz koprskega tabora. Dobrih deset dni nazaj so bili tudi Koprčani deležni spremembe na trenerski poziciji, Petra Mičovića je zamenjal 34-letni koprski “Il Capitano” Uroš Rapotec. Tako Ocvirk kot Rapotec sta svojo trenersko pot zažela odlično. Ocvirk je že na prvi tekmi lige prvakov prepričljivo slavil, nato pa so se začele pojavljati težave. Truntno Celjani zasedajo zadnjo mesto v skupini B. Vendar pa Ocvirk v državne prvenstvu ni imel večjih težav. Celjani so uspešno nadaljevali svoj zmagovalni niz in trenutno zasedajo 2.mesto (za rokometaši Rika Ribnice zaostajajo za 3 točke). Tudi Rapotčev pohod se je začel zmagoslavno. V prejšnjem krogu so v Dolu pri Hrastniku premagali domačo ekipo. Vsekakor se v igri Koprčanov vidi velik napredek in želja po osvojitvi najvišjih mest državne lestvice (trenutno s 3 točkami zasedajo 10.mesto).

Poleg tega pa se v obeh taborih spopadajo tudi s poškodbami. Pri Koprčanih je prejšnji teden operacijo meniskusa prestal Aleks Vlah, na tekmi proti ekipi Ribnice pa se je poškodoval tudi Nejc Poklar, ki prav tako že okreva. Pri Celjanih pa imamo kar nekaj neprijetnih poškodb. Že nekaj časa je iz rokometnih igrišč odsoten največji krivec za lanskoletni neodločen izid v Kopru, Domen Makuc (tudi on čaka na operacijo kolena) in Josip Šarac. Makucu in Šarcu pa sta se pridružila še Gal Marguč, ki je danes uspešno prestal operacijo prsta, in Matic Grošelj, ki pa bo letošnjo sezono moral obesiti na klin, saj tudi on čaka na operacijo sprednjih križnih vezi.

Tekmo se je začela zelo izenačeno, saj zadetka nismo videli vse do 3.minute, ko je za 0 : 1 zadel Jaka Malus. Vendar pa Koprčani niso čakali dologo in že v naslednjem napadu izenačili. Zadel je Grega Krečič, 1 : 1. Koprčani so v obrambi odigrali agresivno, s hitrimi protinapadi pa so poskušali zmesti nasprotnika; z globoko obrambo so onemogočili strele Celjanov iz zunanjih položajev, vendar pa so gostje izkoristili fizično premoč in domačinom delali veliko preglavic na 6-metrski črti. Celjani so imeli v 10.minuti tekme priložnost za vodstvo s +2, ampak je razpoloženi Thomas Postogna ubranil hitri protinapad Tilna Kodrina. Do 11. minute smo gledali izredno napeto igro, kjer si nobena ekipa ni priigrala več kot zadetek prednosti. V naslednjih minutah so si Celjani priigrali delni rezultat 0:4 in povedli 6:10. Po minuti odmora domače trenerja Uroša Rapotca so Koprčani uspeli znižati rezulat na 8:10. Nato pa je koprska igra nekoliko padla. Celjani so uspešno narekovali tempo igre vse do konca polčasa. Veliko preglavic pa je Koprčanom povzročal tudi William Accambray, ki je iz razdalje prišel do kar nekaj enostavnih zadetkov. Ob polčasu je bil rezultat v Areni Bonifika 12 : 18.

Drugi polčas je v vratih začel Mirza Haseljić in že takoj na začetku ubranil 7-metrovko. Vendar pa se Celjani niso pustili zmesti in uspešno nadaljevali še naprej. Koprčani so se favoriziranim Celjanom poskušali upirati, v obrambi so zaigrali agresivno, v samem napadu pa veliko bolj odločno, kot v prvem polčasi. Nadaljevala se je izenačena igra, domači so poskušali loviti zaostanek prvega polčasa. V 48. minuti se je Koprčanom tudi prvič v drugem polčasu, po 3 zaporednih zadetkih, približali na samo 3 zadetke zaostanka, 24:27. Odigrali so hitro in agresivno ter uspešno medli “počasnejše” Celjani. V dvorani je postajalo vedno bolj vroče, temperatura pa je do 50.minute tekme poskočila že zelo visoko. V 52.minuti tekme, po delnem izzidu 3 : 0, ob zadetku Nejca Planinca, se je domačim uspelo približati zgolj na zadetek zaostanka, 27 : 28.  Videla se je rahla utrujenost Celjanov, kar so Koprčani dobro znali izkoristiti. Vendar pa so v napadu v zadnjih minutah tekme naredili kar nekaj nepotrebnih napak in zgrešili kar nekaj odločilnih strelov. V 56.minuti so domači, po zapravljenem napadu Celjanov, ponovno imeli priložnost, da se jim približajo. Ponovno je bil natančen Planinc, 30 : 31. Vendar pa je na koncu zmanjkalo le malo, nekoliko nerazpoložena pa sta bila tudi sodnika srečanja, saj sta le nekaj minut pred koncem tekme izključila Roka Marića, takoj za njim pa še Žigo Smolnika. Celjanom so prednost igralca več dobro izkoristili in ponovno se oddaljili na dva zadetka. Končni izzid je bil 32 : 34.

Pri domačih sta bila z 8 zadetki najuspešnejša Nino Grzentič in Grega Krečič, 6-krat je celjsko mrežo zatresel Nejc Planinc. Pri gostih je 6-krat zadel William Accambray, po 5 zadetkov pa sta dala Draško Nenadić in David Razgor.

 

Nejc Planinc, RD Koper:“Tekmo smo začeli nekoliko v krču, Celjanom smo dopustili, da so si do konca polčasa uspeli priigrati prednost 6 zadetkov. V drugem polčasu pa smo zaigrali borbeno, uspeli smo priti na zadetek zaostanka. Danes smo na igrišču pustili srce, ampak nam je na koncu zmnajkalo le malo, da bi Celjanom odščipnili vsaj točko.”

 Tilen Kodrin, RK Celje Pivovarna Laško: “Tekma je bila zelo težka, ni lahko igrati v Bonifiki. Proti koncu prvega polčasa smo si uspeli priigrati prednost šestih zadetkov, ki smo jo uspešno držali vse do 45.minute tekme. Na koncu pa se je videl padec v naši igri. Končnica je bila zelo napeta, ampak se lahko vseeno zasluženo veselimo zmage.”

 

RD Koper : RK Celje Pivovarna Laško 32 : 34 (12 : 18)

RD Koper:Haseljić, Dolenc, Grzentič 8, Krečič 8, Matijašević 2, Kocjančič, Postogna, Moljk 1, Smolnik 5(1), Sokolič, Guček, Zugan, Marić 1, Planinc 6(3), Stopar, Bratkovič 1(1)

Trener: Uroš Rapotec

Izključitve: 10minut

7-metrovke: 5(6)

RK Celje Pivovarna Laško: Vujović 5(2), Jurečič, Malus 2, Kljun 1, Košec, Razgor 5, Ovniček, Nenadić 5, Pajntar, Accambray 6(2), Ferlin, Kodrin 4(1), Horžen 3, Anic 3, Bećiri 1

Trener: Tomaž Ocvirk

Izključitve: 6minut

7-metrovke: 5(6)

 

Pripravila: Manja Fišter

FOTO: Matia Ščukovt/RD Koper

Komentarji