RK Cerklje Radovljica ostaja na prvem mestu

V Hrpeljski Modri dvorani se je odvijal obračun med domačim RD Škerjanc Jadran Hrpelje – Kozina in med RK Cerklje (RK Cerklje – Radovljica).


Tekmo so odločno pričeli Cerkljani, ki so po dveh zaporednih zadetkih Bena Kamenšaka povedli z 0:2, sledil je zadetek Tima Korošca, ki je s prvim golom za Kozino na obračunu znižal rezultat na 1:2. V minutah, ki so sledile je ekipa Cerkelj uspešno držala minimalno prednost zadetka ali dveh, vse do sedme minute, ko se je z dvema zaporednima zadetkoma izkazal Luka stare in goste popeljal do najvišje prednosti na tekmi (3:7) razliko so nekaj časa uspešno obdržali, proti koncu prvega dela pa so se znova razigrali domačini in do sodnikovega piska svoj zaostanek znižali le na zadetek (12:13).

Tudi v drugi polčas je ekipa Kozine krenila odločno in v 34. minuti po golih Hrvatina in Miklavca prišla do prvega izenačenja na tekmi (14:14). Napeta in izenačena igra se je nadaljevala skozi celoten prvi del drugega polčasa, dokler se Cerkljani niso znova »odlepili« in po nekaj dobljenih napadih v 55. minuti prišli do vodstva šestih zadetkov (20:16) in tako povišali najvišjo prednost na tekmi. Kljub visoki prednosti gostov, pa so Hrpeljani izkoristili zadnje minute obračuna in svoj zaostanek »stopili« na tri zadetke razlike (23:26), Cerkljani pa so tako domov odnesli že drugi par točk v letošnji sezoni.

Najboljši strelci obračuna so bili tokrat Jan Debelak za ekipo Cerkelj, ki je zadel devetkrat in Alen Đelatovič pri Kozini, ki je bil uspešen petkrat.

Komentarji