Gorišnica doma boljša od Logatca

V 2. državni ligi so se ta vikend odigrale tekme drugega kola. V Gorišnici se je v soboto, 13. 10. 2018, domača ekipa RD Moškanjcev Gorišnice pomerila z RK Kronosom.


Tekmo so bolje odprli gosti, ki so po zadetku Dragarja povedli z 1:0, vendar so Gorišničani hitro odgovorili in z golom Nejca Šandorja izenačili na 1:1. V nadaljevanju tekme smo spremljali zelo izenačeno »gol za gol« igro, ki je trajala vse tja do 12. minute, ko sta domače v vodstvo popeljala Šandor iz igre na postavljeno obrambo in Geč, ki je bil uspešen v protinapadu (9:7). Rezultat so nato gostje z izvajanjem sedemmetrovke znižali na 9:8, vendar so se domačini z dvema protinapadoma hitro oddaljili na tri zadetke prednosti (11:8). Vodstvo je Gorišničanom uspelo obdržati vse do konca prvega dela, ko so na odmor odšli s štirimi zadetki prednosti (17:13).

V drugem polčasu so domačini nadaljevali napadalno in v 34. minuti zvišali svojo prednost na +7 (23:16). Potem pa so se razigrali igralci Kronosa, ki so z delnim rezultatom 4:0 znižali zaostanek na 23:20. Na to so na plin znova pritisnili domačini, ki so izkoristili dve izključitvi in nekaj izgubljenih napadov na nasprotni strani in si slabih deset minut pred zaključkom obračuna priigrali prednost desetih zadetkov (35:25). Do konca tekme smo bili še priča nekaj zadetkom na vsaki strani, ekipi pa sta se razšli z rezultatom 38:30, Gorišničani pa so vpisali prvo zmago v sezoni.

Pri RK Kronos sta bila strelsko najuspešnejša Andrej Dragar in Vid Šebalj – oba sta prispevala sedem golov, pri RD Moškanjci – Gorišnica pa sta po osem zadetkov dodala Aljaž Sok in Nejc Šandor.

Komentarji