Železniki vs. Metlika: Obračun poln preobratov, na koncu delitev točk

Poleg obračuna v Sevnici pa je potekala tudi tekma med RK Metlika in RD Alples Železniki, ki so jo tokrat doma gostili slednji.


Po nekaj neuspešnih uvodnih napadih na obeh straneh je prvi na obračunu »prebil led« Žak Kadunc Predovič, ki je ekipo Metlike popeljal do vodstva z 0:1, nato pa je Gašper Dokl še povečal prednost gostujoče ekipe (0:2). Sledil je zadetek domačih, ko je iz devetih metrov mrežo Muca zatresel Jan Korošec (1:2), toda Metličani so z dvema zaporednima zadetkoma svojo prednost povečali na +3 (2:5) in prednost dveh, treh golov uspeli ohraniti prvih deset minut srečanja.

Nato pa so se razigrali Železničani, ki so prednost Metlike hitro stopili in v sedemnajsti minuti prišli do prvega izenačenja na tekmi (8:8). Nadaljevanje obračuna je bilo zelo napeto, temu pa je pričal tudi končni rezultat po prvem polčasu, ko so po uspešno izvajani sedemmetrovki Žige Hutarja z golom prednosti na odmor odšli Metličani (12:13).

V drugem delu obračuna so domačini z golom Jerneja Štremfelja takoj izenačili na 13:13 in znova se je ponovila izenačena igra prvega polčasa vse do 37. minute, ko so znova v višjo prestavo prestavili Metličani in si do 43. minute priigrali pet golov prednosti in tako prišli do najvišjega vodstva na obračunu (18:23). Toda njihova prednost ni trajala dolgo, saj so se Železničani s svojo igro hitro vrnili in šest minut pred koncem so zaostajali le še za zadetek (25:26), toda na koncu je bilo to premalo za preobrat in tekma se je končala brez zmagovalca (29:29) Metličani in Železničani pa so si razdelili točke drugega kroga.

Pri domačinih je največ golov – okroglih deset – prispeval Jernej Štremfelj, pri Metliki pa je bil sedemkrat uspešen David Mužar.

Komentarji