Grosuplje do svoje druge zmage

V soboto, 13. 10. 2018, so v drugem krogu 2. državne lige Sevničani gostili ekipo iz Grosupljega.


Tekmo je odločno pričela gostujoča ekipa, ki je po dveh zadetkih Matevža Corela in dveh zgrešenih priložnosti Sevnice povedla z 0:2. Sledil je zadetek domačih, ki so po golu Marka Mastnaka znižali zaostanek na 1:2.

Igra je bila tako v uvodnih minutah obračuna precej izenačena, dokler ni Grosupeljčanom po zadetkih Ferkulja in Redeta uspelo povesti na štiri gole (2:6). Gostom je nekaj časa uspelo držati priigrano prednost, vendar so se domačini v nadaljevanju razigrali in v 25. minuti prišli le do zadetka zaostanka (9:10). Kljub priključku pa so domačini proti koncu prvega dela zopet malo popustili in omogočili Grosupeljčanom, da so si znova priigrali prednost štirih zadetkov in na odmor odšli z rezultatom 10:14.

V drugi polčas obračuna sta obe ekipi krenili z močno obrambo, zato smo bili v prvih petih minutah priča le enemu zadetku, ko je bil v protinapadu za Grosuplje uspešen Jure Ferkulj in zvišal prednost na +5 (10:15). Do sredine polčasa so gostje uspešno branili priigrano prednost in jo v 41. minuti po zadetku Corela še povečali na 11:17 (+6).

Nato pa je sledil odgovor Sevnice in razigranega dvojca Mrgole – Mastnak, ki sta domačim s svojimi zadetki priigrala le še dva gola zaostanka (17:19). Toda Grosupeljčani niso popustili v svoji igri in so tako v zadnjih minutah tekme pritisnili na domačine in znova povedli za šest zadetkov in z rezultatom 19:25 zabeležili novo zmago v letošnji sezoni.

Pri Sevničanih se je strelsko najbolj izkazal Mastnak Marko, ki je zadel osemkrat. Pri Grosupljem pa je bil prav tako osemkrat uspešen Luka Rede.

Komentarji