7.krog 1.NLB lige

V tem tednu, 7.krog 1.NLB lige, se tekmovalni teden ponovno začne že v sredo, 17.10. Prav tako pa bomo lahko v sredo spremljali tudi zaostalo tekmo 1.kroga lige, in sicer med ekipama RD Koper in RK Celje Pivovarno Laško. Tekmo boste lahko spremljali tudi preko direktnega prenosa iz Arene Bonifika, na RTV SLO 2.


V sredo bosta torej odigrani dve tekmi državnega prvenstva za moške. Najprej se bosta ob 19:30 v dvorani Tabor pomerila domača ekipa RK Maribor Branik in gostje RK Trimo Trebnje. Mariborčani so v prejšnjem krogu gostovali pri velenjskemu Gorenju. Žal so morali priznati očitno premoč nasprotnika, saj so jih Velenjčani nadigrali v prav vseh segmentih igre. Trebanjci so v domači dvorani gostili ekipo Celja Pivovarne Laško. Na koncu so sicer slavili Celjani, ampak so se Trebanjci borili prav do zadnjega sodnikovega žvižga. Ker je bila ta tekma odigrana prejšnjo sredo, so imeli Trebanjci veliko časa, da so se lahko pripravili na Mariborčane. So ta daljši teden za samo regeneracijo in uigravanje dobro izkoristili, pa bomo videli jutri.

Prav tako se bo v sredo odigrala zaostala tekma 1.kroga. V koprsko Areno Bonifika prihaja vedno neugodna ekipa Celja Pivovarne Laško. Na zadnji tekmi lanske sezone sta se ekipi, po burni končnici, razšli z neodločenim izidom. Lahko podoben razplet pričakujemo tudi tokrat? Ali so Koprčani, ob menjavi trenerja, mesto le-tega je nedavno prevzel dolgoletni član in igralec kluba Uroš Rapotec, pripravljeni narediti korak naprej in se upreti favoriziranim Celjanom? Tekmo boste lahko spremljali tudi z direktnim prenosom na RTV SLO 2, s pričetkom ob 20.uri.

Ostale tekme kroga pa bodo odigrane v soboto, 20.10. Najprej bomo lahko v novomeški dvorani Marof spremljali obračun med domačo Krko in gosti iz Loke. Novomeščani so v prešnjem krogu strli ormoške vinarje, škofjeločani pa so v domači dvorani žal izgubili. Tokrat je bila boljša ekipa RD Riko Ribnice. Tekma se začne ob 18.uri.

Rokometaši moškega rokometnega društva Dobova pa bodo po dveh zmagah, prva v domači dvorani proti ekipi RK Dol TKI Hrastnik, druga pa v gosteh proti ekipi SVIŠu iz Ivančne gorice, tokrat gostili ekipo RK Jeruzalem Ormož. Ormožanom, v primerjavi z Dobovčani, v zadnjih dveh krogih ni šlo vse po načrtih. Po burni končnici so v 5.krogu prvenstva v domači dvorani izgubili proti ekipi RD Urbanscape Loki, nato pa so prav tako v domači dvorani klonili proti novomeški Krki. Lahko Ormožane strejo tudi elana polni Dobovčani? Tekma se začne ob 19.uri.

Rokometaše rokometnega društva Koper pa v soboto čaka še ena domača tekma. Tokrat bo v Areno Bonifika pripotovala ekipa SVIŠa iz Ivančne Gorice. Kot smo že omenili, se je v koprskem trenerskem štabu popolnoma zamenjal kolektiv. Urošu Rapotcu sta na prejšnji tekmi v Dolu pri Hrastniku ob boku stala dolgoletni član kluba in nedavno “upokojeni” vratar Jure Vran in, sicer v klubu znan kot trener mlajših selekcij, Leon Benulič, oz. kot mu pravijo kolegi iz klopi “Tisti, ki na klopi miri našo vročekrvnost,”, vsekakor pa gospod z dolgoletnimi trenerskimi izkušnjami na rokometnem področju. Rapotec je že začel žet zmage, v prejšnjem krogu so premagali ekipo RK Dol TKI Hrastnika. Lahko zmagovalni niz pričakujemo tudi v prihodnje? Rokometaši SVIŠa pa so svoj zmagovalni niz pustili v 1.krogu tekmovanja (svojo edino zmago so si uspeli priigrati zgolj na prvi tekmi prvenstva, ko so premagali ekipo Trima iz Trebnjega). Nato pa jim nekako ni več steklo. Tudi v prešnjem krogu so v polni domači dvorani osnovne šole Stična morali priznati premoč gostov iz Dobove. Tekma se prične ob 19.uri.

Tudi Celjani bodo v tem tednu odigrali še eno tekmo. Tokrat bodo v domači dvorani Zlatorog gostili ekipo RK Dol TKI Hrastnik. Dolani so v sezoni že pokazali, da se bodo krvavo borili za obstanek v ligi. Sicer so v prejšnjem krogu morali priznati premoč nasprotnika iz Kopra, ampak so se borili vse do zadnje sekunde. Celjani pa po menjavi trenerja nadaljujejo svoj zmagovalni niz. V prejšnjem krogu so v trebanjski dvorani premagali trebanjski Trimo. Tekma v Celju bo na sporedu ob 18.uri.

Trenutno prvouvrščena ekipa 1.NLB lige, RD Riko Ribnica, pa bo gostila ekipo velenjskega Gorenja. Velenjske ose so v prejšnjem krogu slavile v domači dvorani, ko so prepričljivo premagale ekipo mariborskega Branika. Mlada in nova ekipa počasi dobiva svojo popolno obliko in uigranost, zato verjamemo, da lahko Velenjčani v letošnji sezoni še veliko pokažejo in se borijo za najvišja mesta na lestvici. Ekipa Rika Ribnice pa žanje vse možne uspehe. Sicer je v evropskem pokalu, na povratni tekmi 2.kroga, visoko izgubila ter s tem zaključila svojo evropsko pot, vendar pa v državnem prvenstvu še niso rekli zadnje. V prejšnjem krogu so prepričljivo premagali ekipo Urbanscape Loke. Tekma se prićne ob 19.uri.

 

Prestavljena tekma 1.kroga 1.NLB lige

RD KOPER RK CELJE PIVOVARNA LAŠKO Sreda, 17.10., 20:15 RTV SLO 2

 

7.krog 1.NLB lige

RK MARIBOR BRANIK RK TRIMO TREBNJE Sreda, 17.10., 19:30
MRK KRKA RD URBANSCAPE LOKA Sobota, 20.10., 18:00
RK CELJE PIVOVARNA LAŠKO RK DOL TKI HRASTNIK Sobota, 20.10., 18:00
MRD DOBOVA RK JERUZALEM ORMOŽ Sobota, 20.10., 19.00
RD KOPER RK SVIŠ IVANČNA GORICA Sobota, 20.10., 19:00
RD RIKO RIBNICA RK GORENJE VELENJE Sobota, 20.10., 19:00

Pripravila: Manja Fišter

Komentarji