Radeče skoraj presenetile v Izoli

Domači rokometaši Izole so tekmo začeli odlično in povedli z 4:0 in s tem samo potrdili vlogo favorita, ki so jo imeli pred tekmo. V 9. minuti so vodili z 6:2. Svojo prednost so Izolani v 23. minuti še povišali na +6 (16:10). Gostje so izkoristili poceni izgubljena napada Izole in v manj kot 20 sekundah dosegli dva zadetka. Po še dveh zadetkih v domači mreži so se gostje v predzadnji minuti vrnili v igro z rezultatom 16:14. Rokometaši Izole so vtis nekoliko popravili z zadnjim zadetkom v prvem polčasu, ki se je končal z 17.14. za domače.


Izola so tudi na začetku drugega polčasa kazali neprepričljivo igro, kar so izkoristili gostje in v 38. minuti prvič izenačili na 20:20. Delni izid 3:0 za domače je nakazal boljše časa za gledalce v izolski dvorani. Gostje so med 42. in 49. minuto naredili delni izid 0:4 in prvič povedli z 23:24. Do 53. minute sta ekipi zadevali izmenično. V 57. minuti so domačini uspeli pobegniti na +2 (28:26). Domače je reševal vratar Husić, ki v zaključku tekme ubranil še protinapad gostov za izenačenje. 20 sekund pred koncem tekme so domači končno zadeli in postavili končni izid 29:27.

Pri Izolanih je Božič dosegel 7 zadetkov, Jurič in Redžič pa sta zadela po 5 zadetkov. Prvi strelec tekme je bil igralec gostov Kaučič, ki je dosegel 8 zadetkov, Pri gostih sta Ernestl in Zakošek zadela po 6-krat.

Izola se je pri tej tekmi prepričala, da jim ni nič podarjeno pred tekmo in je potrebno vsako tekmo, tudi z navidez slabšim nasprotnikom, oddelati 100% ali še več.

Po tekmi je domači trener Fredi Radojkovič za domačo spletno stran povedal: “Ponovno se nam je zgodilo to, kar se nam že dogaja celotno sezono. Igramo dobro, borimo se, nato pride v napadu do “mrka”, pričnemo delati številne napake, eno za drugo in nasprotnik se jasno približa”.

RD Butan Plin Izola – RK Radeče Papir Nova 29:27 (17:14)
Športna dvorana na Kraški 1, Izola, gledalcev: 150, sodnika: Miloš Turnšek in Dejan Čretnik

RD Butan plin Izola: Gregorič, Jurič 5, Smej, Božič 7, Beganović 2, Zorič – Stepančič, Brumen 4, Redžić 5, Poles 1, Peharc, Poberaj 4, König, Nikolić, Čolić, Gašperšić 1, Hušić.
Trener: Fredi Radojkovič

RK Radeče Papir Nova: Stegne 1, Koritnik 3, Savanovič 1, Kaučič 8, Klinar, Zakošek 6, Čajko D., Potočnik, Čajko J., Hrovat, Ernestl 6, Ivančič 2.
Trener: Uroš Privšek

7metrovke: RD Butan plin Izola 3/3, RK Radeče Papir Nova 6/7

Izključitve: RD Butan plin Izola 8 minut , RK Radeče Papir Nova 14 minut

Izolo čaka v naslednjem krogu derbi s Krškim, Radeče pa doma gostijo zadnjeuvrščeno Pomurje.

 

Komentarji