Vujović po Nantesu: “Izkoristili so vse…”

Rokometaši Celja Pivovarne Laško so se v 5. krogu Lige prvakov pomerili s HBC Nantesom, lanskim finalistom lige prvakov (več o tekmi TUKAJ). Tekmo so Celjani visoko izgubili z 38:27. 


Celjani so že na samem začetku pogoreli, saj je Nantes že v 6. minuti vodil za 4 zadetke. Poznala se je odsotnost nekaterih Celjskih adutov, ki so na seznamu poškodovanih (Makuc, Šarac, Grošelj in Marguč), medtem ko Accambray še ni imel pravice nastopa.

Po tekmi je svoje misli strnil Branko Vujović: “Slabo smo odprli tekmo ter s številnimi napakami Nantesu dovolili, da je že na začetku prišel do visoke prednosti, ko so zadevali predvsem iz hitrih nasprotnih napadov. Ob tem je dobro branil še njihov vratar, mi pa znova nismo zadevali iz dobrih položajev. Nantes je vrhunska ekipa, z izkušnjami so uspeli kaznovati vse naše pomanjkljivosti in manjko igralcev. To sicer ni opravičilo za tako visok poraz, a moramo gledati naprej. Že v sredo nas čaka Koper, zato moramo gledati predvsem naprej.”

Celjane naslednja preizkušnja v Ligi prvakov čaka v nedeljo, 4. novembra,ob 17. uri, ko bo v Zlatorogu gostovalo Zaporožje. Še pred tem pa sta pred grofi dva obračuna v Ligi NLB. Najprej v sredo v Kopru (20.15, prenos na TVS 2) in konec tedna še na Dolu.

Komentarji