Močno oslabljeni Celjani iz Nantesa brez točk

Celjski rokometaši so se v 5. krogu najelitnejšega tekmovanja stare celine odpravili na gostovanje k francoskemu Nantesu. Pričakovanja Celjanov so bila zaradi številnih poškodb pomembnih členov ekipe pred tekmo zelo majhna. Odsotnost pomembnih igralcev Celja se je v njihovi igri zelo poznala, kar so pri trenutno vodilni ekipi francoskega prvenstva znali izkoristiti in tekmo zanesljivo dobili.


Celjani so tekmo začeli odločno, saj so že takoj na začetku povedli,a kmalu zapravili priložnost za 0 : 2. Po nekaj napakah in nezbranosti v napadu (tri zaporedne izgubljene žoge), so domačini polnili celjsko mrežo, izjemno razpoložen pa je bil tudi domači vratar Dumoulin. Trener Ocvirk je že po šestih minutah igre, ko so domačini vodili že za 4 gole (6 : 2), zahteval minuto odmora. Po minuti premora in nekaj menjav je igra Celjanov stekla bolje. Igra v napadu še zdaleč ni bila takšna kot bi si želeli, vendar so celjski vitezi zaigrali bolj čvrsto v obrambi. Celjani so se približali na 7 : 5, takoj zatem pa je sledila dvominutna izključitev Kristjana Horžena in rokometaši Nantesa so se znova oddaljili. Priključek Celjanov je še dodatno otežil domači vratar Dumoulin, ki je v prvem delu tekme zbral 10 obramb. Prvi polčas so tako zasluženo dobili domači igralci (17 : 13)

Drugi polčas je bil ponovno v znamenju domače ekipe. Rokometaši Nantesa so v uvodnih minutah drugega polčasa naredili delni izid 5 : 0 in Ocvirk je bil zopet šele po 7 minutah igre prisiljen vzeti minuto odmora. Z njo je uspel zaustaviti nalet Nantesa, a do večjega preobrata ni prišlo. Vrste Celjanov so bile preveč oslabljene, da bi lahko prišlo do presenečenja. Kljub odsotnosti številnih nosilcev igre so se celjski vitezi borili do zadnje minute. V izteku tekme je Ocvirk ponudil možnost nekoliko mlajšima članoma ekipe Košcu in Kljunu. Slednji je po prodoru in priborjeni sedemmetrovki tudi dosegel svoj prvi zadetek v ligi prvakov. Najboljši strelec Celjanov je bil Vujović, ki je zadel 6-krat.

Celjske rokometaše po reprezentančnem premoru čaka naslednja tekma v ligi prvakov. 4. novembra ob 17.00 bodo v Zlatorogu gostili Zaporožje, ki je neposreden konkurent za napredovanje v izločilne boje lige prvakov.

LIGA PRVAKOV, 5. KROG

HBC Nantes : RK Celje Pivovarna Laško 38:27 (17:13)

HBC Nantes: Dumoulin 16/1 obramb, Siffert; Delecroix 2, Faluvegi 2, Guillo 1, Claire 3, Auffert 4, Hansen 2, Pechmalbec 3, Tournat 5, Feliho 2, Emonet 1, Rivera 1, Lazarov 7/2, Balaguer 5

RK Celje Pivovarna Laško: Pantjar, Ferlin 9/1 obramb; Vujović 6/1, Jurečič 1, Malus 5, Kljun 1/1, Košec, Razgor 1, Ovniček 1, Nenadić 1, Kodrin 4, Horžen 4, Anić 3, Bećiri

FOTO: Rk Celje Pivovarna Laško Twitter

Komentarji