Velenjčani kljub porazu v naslednji krog kvalifikacij pokala EHF

Velenjski rokometaši so danes odigrali povratno tekmo 2. kroga kvalifikacij pokala EHF. Njihov nasprotnik je bila Gwardia Opole z Poljske, ki so jo pred tednom dni v velenjski Rdeči dvorani premagali s 26:22. Rokometaši Velenja so pred tekmo z optimizmom napovedovali, da je glavni cilj zmaga in napredovanje v 3. krog kvalifikacij pokala EHF. Predvsem v drugem polčasu so ose uspele ujeti tekmeca in istržile ugoden rezultat, ki jih pelje v naslednji krog kvalifikacij pokala EHF.


Obe ekipi sta v tekmo krenili brez pravega naboja. Velenjčani so tekmo odprli z golom Matanovića, ki je s sedmih metrov zadel za prvo in edino vodstvo velenjskih rokometašev v prvem polčasu. Gwardia je v 7. minuti zadela za prvo vodstvo na tekmi (3 : 2). V naslednjih minutah smo lahko videli nekaj nezbranosti na velenjski strani. Velenjčani so žogo nasprotniku praktično dajali v roke. Preveč je bilo napak v napadu, kar so Poljaki znali izkoristiti in bili praktično ves prvi polčas v vodstvu. Velenjčane sta v igri držala vratar Taletović, ki je v prvem polčasu zbral 6 obramb in Aleks Kavčič, ki je bil v prvem delu tekme uspešen 6-krat. Poljski rokometaši so ob razpoloženem vratarju Adamu Malcherju, ki je v prvem delu zbral 7 obramb, prvi polčas dobili z rezultatom 12 : 9.

Drugi polčas so Velenjčani odprli z golom Miklavčiča, ki je zadel za 12 : 10. Začetek drugega dela tekme je vsekakor pripadel osam, ki so zaigrali veliko bolj odločno v obrambi. Nasprotniku niso dovolili zadeti kar 10 minut. Poljski rokometaši so svoj prvi zadetek v drugem polčasu dosegli šele v 40. minuti. V 41. minuti so Velenjčani z golom Haseljića prišli do prvega vodstva v drugem polčasu (12 : 13), vendar so domačini kmalu izenačili in znova prišli do prednosti.

V naslednjih minutah smo lahko zopet videli veliko tehničnih napak v velenjskem napadu. Obe ekipi nista uspeli zadeti kar osem minut, kar je posledica hitre igre in veliko napak v napadu. Z golom Haseljića za zaostanek enega gola (18 : 17) v 52. minuti so bili Velenjčani korak bližje napredovanju. V končnici tekme so velenjski rokometaši uspeli ohraniti mirno kri in kljub zmagi Poljakov napredujejo v naslednji krog kvalifikacij pokala EHF. Najboljši strelec Velenja je bil Aleks Kavčič, ki je v polno zadel 7-krat.

POKAL EHF, 2. KROG KVALIFIKACIJ:

2. tekma, 14. oktober, 19.00 (Opole, Poljska):
GWARIDA OPOLE : GORENJE VELENJE 23 : 21 (12 : 9)

FOTO: RK Gorenje Velenje

Komentarji