Maribor igra Hamletovo dramo

Biti ali ne biti, to je vprašanje. Danes Mariborčani gostujejo v Slovenj Gradcu. Tekma, ki obema ekipama prinaša veliko, a obenem – v primeru poraza – tudi veliko odvzema. Na kocki ni samo zmaga, na kocki je obstanek. Kaj na to pravi mariborski strateg hrvaških korenin?


Mariborčani bi v primeru poraza in v primeru zmage Loke nad Izolo (kar se najverjetneje bo zgodilo), za 10. mestom, ki zagotavlja obstanek, zaostajal že velikih 5 točk. 

Davor Rokavec, trener RK Maribor Branik:

“Za nas je že kar nekaj časa vsaka naslednja tekma najbolj pomembna. V vsako moramo vstopiti maksimalno pripravljeni in razmišljati samo o zmagi, sebi in svoji igri. Prav na tak način smo se na petkovo tekmo tudi pripravljali. Bolj kot s Slovenj Gradcem smo se ukvarjali s tekmo z Jeruzalemom Ormožem in analizirali napake ter težave, ki smo jih imeli na zadnjem obračunu. Ob tem smo skrbno preučili tudi Korošce. Zavedamo se, da gre za ekipo, ki je v napadu zelo dobro organizirana. Zagovarjajo hitro igro v napadu in imajo posledično veliko raznovrstnih rešitev.”

Razvrstitve pripravlja Sofascore LiveScore

 

FOTO: RK MARIBOR BRANIK

 

Komentarji