Napovednik 18. kroga lige NLB

Danes so na sporedu še preostale štiri tekme 18. kroga lige NLB. Prerojeni Slovenjgradčani gostijo ekipo Velenja, presenečenje prvega dela sezone ekipa Dobove odhaja na gostovanje v Ribnico, v Trebnjem bomo spremljali sosedski obračun med Trimom in Krko, Izola pa bo v svoji dvorani pričakala ekipo Loke.


SLOVENJ GRADEC 2011 : MARIBOR BRANIK

Slovenjgradčani so pred nadaljevanjem sezone odkrito napovedovali uvrstitev med top 6. Na zadnji tekmi proti Krki so sicer izgubili dragocen par točk zato je zmaga na današnji tekmi za njih še toliko bolj pomembna, če se želijo še približati ekipa, ki se bode borile za vstop v ligo za prvaka. Na drugi strani pa ekipa Maribora, ki nikakor ne najde zmagovalnega recepta. Za nameček pa je iz njihovih vrst odšel Nikola Špelič, ki je bil v Maribor pripeljan kot velika okrepitev. Prva tekma se je končala z zmago rokometašev Slovenj Gradca z rezultatom 31:29.

RIKO RIBNICA : DOBOVA

Ribnice poraz proti Gorenju ni zmedel, saj so se hitro vrnili v zmagovalne tirnice in zmagali na obe naslednji tekmi proti ekipama iz Primorske. Tako še ostajajo v boju s Celjani za prvo mesto, a bitka bo težka, saj jim za ovratnik dihajo rokometaši Velenja. Dobova se je po odličnem prvem delu sezone nekoliko izgubila. Na zadnjih 5 tekmah so zabeležili tri poraza, neodločen izid in zmago na zadnji tekmi proti Loki, kar jih nekoliko navdaja z optimizmom, a tekma proti Ribnica bo vse prej kot lahka. Prva tekma se je končala z zmago Ribničanov 33:26.

TRIMO TREBNJE : KRKA

Sosedski derbi, ki bo že 31. po vrsti. Več uspehov na dosedanjih tekmah imajo Trebanjci, ki tudi v danes v tekmo vstopajo kot favoriti, čeprav so na zadnji tekmi presenetljivo le remizirali z Loko. Na drugi strani rokometaši Krke v tekmo vstopajo z lepo popotnico zmage na zadnji tekmi proti Slovenj Gradcu, a so pred tem zabeležili kar štiri zaporedne poraze. A kot vemo je derbi tekma zase in na derbi smo marsikdaj videli že tudi presenečenja. Prvo tekmo s z izidom 24:20 dobili Trebanjci.

BUTAN PLIN IZOLA : URBANSCAPE LOKA

Ekipa Izole, ki je do sedaj zbrala le tri točke je prikovana na dno prvenstvene razpredelnice. Če v ligi za obstanek ne bojo naredili dveh korakov naprej je izpad neizbežen. Tudi Loka na drugi strani letos ni kaj prida prepričljiva. A Ločani bi lahko z današnjo zmago pridobili kakšno mesto, saj so si ekipe od 7. do 10. mesta zelo blizu. A če vemo, da je Loka prvo tekmo na domačen terenu zmagal zgolj z zadetkom razlike (29:28), jih zagotovo tudi danes v dvorani na Kraški pred številnim podporniki izolskega kluba na čaka lahka naloga.

ŽE ODIGRANO:

Sreda, 12. februarja:
RK CELJE PIVOVARNA LAŠKO : RD KOPER 28:24 (17:11)
Šarac 7, Kodrin 5; Krečič in Sokolič (1) po 5.

Četrtek, 13. februarja:
RK JERUZALEM ORMOŽ : RK GORENJE VELENJE 24:34 (13:17)
Žuran 6, Mesarić, Kocberk in Bogadi po 3; Verdinek 9 (4), A. Kavčič 6.

Razvrstitve pripravlja Sofascore LiveScore

Foto: Anamarija Valentina Dajnko/RK Maribor Branik

Komentarji