Maribor odgovarja Velenjčanom: “Rušijo vse vrednote profesionalnega športa”

Danes smo na našem portalu že pisali o obtožbah RK Gorenje Velenje v zvezi z odpovedjo petkove tekme 13. kroga lige NLB. Velenje je v sporočilu za javnost Mariborčane obtožilo, da je bila petkova tekma poskus neregularnega zaključka prvenstva. Maribor se je na ostre obtožbe Velenja tudi odzval in zanikal dejanja o taktiziranju, hkrati pa poudaril, da so reagirali v hitro in ustrezno.


Spodaj vam prilagamo tudi celotno sporočilo RK Maribor Branik, ki se je odzval na očitke s strani RK Gorenje Velenje:

“V RK Maribor Branik smo bili v petek, 7. maja, prisiljeni v odpoved tekme z RK Gorenje Velenje zaradi večih okužb s koronavirusom, ki smo jih danes tudi potrdili s PCR testi. Pri odpovedi smo se držali načela odgovornosti, saj je za nas zdravje vseh vpletenih vedno na prvem mestu.

Vsi naši igralci so bili pred tekmo testirani v skladu in roku, ki jih določajo pravila NIJZ. Več igralcev RK Maribor Branik je dobri dve uri pred tekmo razvilo simptome, ki so kazali na morebitno okužbo s koronavirusom. Te igralce smo ločene od ostalih eno uro pred tekmo znova testirali s hitrimi testi, ki so bili pozitivni. To je prižgalo alarm, edina logična odločitev pa je bila, tudi ob upoštevanju vseh protokolov Rokometne zveze Slovenije in NIJZ, da tekmo odpovemo.

Danes lahko uradno potrdimo štiri dokazane okužbe s pozitivnimi PCR testi, kar samo potrjuje pravilnost naše petkove odločitve. Vso dokumentacijo o PCR testih bomo tudi posredovali na Rokometno zvezo Slovenije.

Ob vsem tem se moramo odzvati tudi na ostre in neutemeljene obtožbe direktorja RK Gorenje Velenje Janeza Gamsa, ki zelo očitno prezira vse temelje etike športa. Glede na njegovo izjavo se zdi, da so pri RK Gorenje Velenje pripravljeni tvegati zdravje svojih igralcev, strokovnega štaba in vseh njihovih bližnjih, ki bi bili v primeru odigrane tekme izpostavljeni koronavirusu. S svojim odzivom rušijo vse vrednote profesionalnega športa, takšnih obtožb pa s strani nekdanjih državnih prvakov vsekakor nismo pričakovali. Zdi se, da bi v RK Gorenje Velenje z direktorjem Gamsom na čelu za dosego svojega cilja šli preko trupel, tudi na račun ogrožanja javnega zdravja.”

Na obtožbe Velenja se je odzval tudi poslovni direktor Maribora Mihael Pisanec: “Pri naši odločitvi smo gledali izključno na zdravje vseh igralcev in ostalih vpletenih v organizacijo tekme. Zaradi enega že potrjenega testa in suma na nove okužbe nismo želeli tvegati nepotrebnega širjenja okužb, ki bi eni in drugi ekipi povsem pokvarilo zaključek sezone v ligi NLB. Na razvoj simptomov se ne da vplivati, splet okoliščin pa je poskrbel, da so se zapleti z okužbami pojavili dve uri pred tekmo. Menim, da smo dobro odreagirali in hitro opravili hitre teste, ki so bili žal pozitivni. Rezultati PCR testov so nato samo potrdili, da smo se odločili pravilno.”

FOTO: Anamarija Valentina Dajnko/RK Maribor Branik

Komentarji