Mariborčani po napetem drugem polčasu do zmage nad Koprom

V sklopu 23. kroga lige NLB so rokometaši RK Maribor Branik v domači dvorani Lukna gostili ekipo RD Koper. Za obe ekipi pomembna tekma v boju za končne uvrstitve. Predvsem Štajerci bodo poizkušali popraviti vtis z zadnjih dveh tekem, kjer so zabeležili dva poraza (Loka in Šmartno) na drugi strani pa so Koprčani v nizu dveh zaporednih zmag (Dobova in Sviš). Mariborčani se borijo za končno 6. mesto, z obilo sreče morda tudi kaj višja mesta, medtem ko se Koprčani borijo za končno 4. mesto. To nam je dajalo upanje, da nas čaka izjemen rokometni večer.


In takšno tekmo smo dobili že od samega začetka. Agresiven rokomet na obeh straneh in požrtvovalen boj za vsako žogo. Temu priča tudi dokaj nizek rezultat po prvih 10. minutah obračun, ko je semafor kazal rezultat 3:3. Igra se je nato vsaj kar se tiče golov le nekoliko razživela in tako so Koprčani v 16. minuti po zadetku Denisa Konjeviča prvič na tekmi povedli s tremi zadetki prednosti. A domačini niso dopustili, da bi se Primorci še dodatno odlepili. Do 25. minute jim je rezultat uspelo izenačiti na 10:10 in tako nas je čakal zanimiv konec prvega dela igre. Do konca polčasa so Štajerci rezultat spreobrnili sebi v prid ter v 30. minuti po golu Mitje Janca s črte sedmih metrov povedli 13:11. Zadnja beseda v prvem polčasu pa je pripadla gostom, ki so postavili končni rezultat prvega dela igre (13:12).

Tako kot so gostitelji končali prvi polčas so začeli tudi drugega. V 40. minuti so namreč povedli še s štirimi goli prednosti (18:14). Razumljivo je moral po minuti odmora seči strateg gostujoče ekipe Bojan Čotar. Njegovim varovancem to ni pomagalo, saj so takoj po minuti odmora Mariborčani prednost povečali še za dodaten gol (19:14). Primorci so se nato vendarle prebudili in po delnem izidu 1:5 v 52. minuti zaostanek znižali le še na en gol (20:19). V zaključku pa so več zbranosti pokazali domači rokometaši, ki so v 55. minuti povedli z 22:19. Te prednosti niso več izpustili iz rok ter se na koncu veselili zmage z rezultatom 26:24.

Pri domačih je bil z 9 zadetki strelsko najbolj razpoložen Mitja Janc, pri gostih pa je z 10 goli izstopal Tine Poklar.

MARIBOR BRANIK : KOPER  26:24 (13:12)
Janc 9, Budja 6; Poklar 10, Kete in Breznikar po 3

Standings provided by SofaScore LiveScore

FOTO: Dajnko Photography / RK Maribor Branik

Komentarji