Mariborčani presenetili Koprčane

V četrtek, 13.9., je bila odigrana še druga tekma 2.kroga 1. NLB Leasing lige. Tokrat so Mariborčani, ki so v prejšnjem krogu slavili v Dobovi, gostili koprske rokometaše. Za Koprčane je bila to prva tekma v tej sezoni. Do sedaj so odigrali zgolj dve tekmi v pokalu EHF, na eni so remizirali, na drugi so žal zgubili ter se tako niso uvrstili v nadaljne tekmovanje pokala EHF.


 Vsekakor pa so Koprčani pripravljeni na državno prvenstvo: “Za nas je to, po dveh dvobojih v Pokalu EHF, prva tekma sezone v Ligi NLB. V tem tednu bomo dobro trenirali, ker si želimo v četrtek tudi zmagati. Vem, da imamo dobro ekipo, ki lahko zmaguje celo sezono.”,Thomas Postogna, vratar RD Koper. Vendar pa so tudi Mariborčani dobro pripravljeni na mlado korpsko ekipo: “Koper ima odlično moštvo, tako da nas čaka zahtevna tekma. Skušali se bomo na maksimalno dobro pripraviti na to tekmo, z zmago v Dobovi pa smo dobili še dodaten zagon. Motivacije ne manjka, igramo pred domačim občinstvom in naredili bomo vse, da osvojimo obe točki.”Andris Celminš, RK Maribor Branik.

Današnji obračun so vsekakor zasluženo slavili domači rokometaši. Gostujoči strateg Peter Mičović danes žal ni mogel računati na Aleksa Vlaha, ki se je lažje poškodoval na tekmi v Schaffhausnu.

Tekma se je začela zelo agresivno. Obe ekipi sta bili željni zmage, prvi zadetek smo videli komaj v 5.minuti tekme, ko je zadel Andris Celminš.Tekma je nato potekala dokaj izenačeno vse do 15.minute, ko so za 2 zadetka povedli gostujoči rokometaši. Za prvo, in edino vodstvo gostujočih rokometašev, na tekmi je zadel Grega Krečič. Ampak domači niso dosti časa čakali in že v 18.minuti tekme ponovno izenačili. Nato se je igra pevesila na domčo stran. Mariborčani so suvereno napadali in agresivno pristopili v obrambi. Vsekakor pa se je v 1.polčasu odlično odrezal gostujoči vratar Thomas Postogna,ki je obranil kar nekaj odločilnih strelov. Rezultat ob polčasu je bil 12 : 9.

V 2.polčasu so vse niti prevzeli v svoje roke domači rokometaši. Ponovno so agresivno napadli, gostujoča obramba ni našla pravega odgovora. Videli smo tudi kar nekaj nepremišljenih odločitev gostujoče obrambe. V 41.minuti tekme si je zaradi nešportnega prekrška prislužil rdeč karton Jaka Moljk.Koprčani v napadu niso bili več zbrani, tudi obramba ni več pravilno delovala. Najvišje vodstvo na tekmi smo videli v 43.minuti, ko je za 19 : 13 zadelFilip Jerenec.Tekma je bila nekako že odločena. Na koprski strani je koncentracija počasi že padala, ekipa ni več našla pravega odgovora na, sicer počasno, ampak natančno igro domačih rokometašev. Mariborčani so ponovno upravičeno slavili. Končni rezultat v dvorani Tabor je bil 23 : 20.

Najboljši strelec pri domačih je bil Stefan Žabič,ki je zadel kar 8-krat, več kot odlično razpoložen pa je bil tudi domači vratar Marin Đurica, ki je zbral 14 obramb. Pri gostih sta bila najučinkovitejša Grega Krečič, s 6 zadetki, in Adam Bratkovič, s 5 zadetki. Gostujoči vratar Thomas Postogna je zbral 8 obramb.

Mariborčane v naslednjem krogu čaka gostovanje pri RK Celju Pivovarni Laško, Koprčani pa bodo v domači dvorani Bonifika gostili svojega največjega rivala, RD Riko Ribnico.

 

Thomas Postogna, RD Koper: ”Žal smo danes izgubili. Naredili smo kar nekaj napak v samem napadu kar nam pove tudi sam rezultat – dati samo 20 golov je malo. Zdaj pa glavo gor in gremo naprej.”

 Žan Šol, RK Maribor Branik: “Trdo smo delali skozi celotne priprave in kot kaže tudi zelo uspešno. Kljub precejšnji spremembi v igralski zasedbi pred sezono, smo se dobro ujeli, kar smo pokazali že na prvi tekmi v Dobovi. Koper se je še enkrat več pokazal za težkega in kakovostnega nasprotnika, a smo z borbeno in moštveno igro na koncu zasluženo zmagali. Vesel sem, da sem se uspešno vrnil po težki poškodbi kolena, a se zavedam da bo potrebno vložiti še veliko truda, da preprečim to da se poškodba ne bi ponovila in da nadaljujem s še boljšimi predstavami.”

 

RK Maribor Branik: RD Koper 23 : 20  (12 :  9)

 

RK Maribor Branik: Đurica (14 obramb), Žabič 8, Medved 4(1), Celminš 2, Marušič, Štamic, Sok 2(1), Šol 3, Simonič, Jerenec 1, Velkavrh, Budja, Jerebie, Golik 1, Buneta 2, Štumpfl

Trener: Marko Šibila

Izključitve: 8minut

7-metrovke: 2(4)

RD Koper: Haseljić, Grzentič 3,  Krečič 6, Matijašević 1, Poklar, Kocjančič (2 obrambi), Postogna (8 obramb), Moljk 1, Smolnik 1, Sokolič 1, Guček, Zugan 1, Marić 1, Planinc, Stopar, Bratkovič 5(1)

Trener: Peter Mičović

Izključitve:2minuti

7-metrovke: 1(4)

Rdeči karton: Jaka Moljk

 

Pripravila: Manja Fišter

FOTO: RD Koper

Komentarji