Dvoboj novincev pripadel Dolanom

V 2.krogu prvenstva smo že lahko spremljali dvoboj novincev v 1. NLB Leasing ligi. Po uspešniem začetku in prepričljivi zmagi rokometašev SVIŠa nad RK Trimom Trebnje, jih je danes čakala pot v Dol pri Hrastniku kjer so se pomerili z domačo ekipo RK Dol Hrastnik. Tudi Dolani so že na prejšnji tekmi pokazali, da so kar trd oreh. Vsekakor smo lahko pričakovali zanimivo in atraktivno igro novincev lige.


 Tekmo so uspešno začeli domači rokometaši. Že v 2.minuti tekme je zadel Gregor Klepej. Nato je sledilo nekaj črnih minut za obe ekipi, na strani SVIŠa pa smo videli tudi kar nekaj izgubljenih žog in zapravljenih napadov. Končno je uspelo zatresti mrežo domače ekipe tudi rokometašem SVIŠa. Za prvo izenačenje je zadel Matic Košir. Nato se je vse do 17.minute tekme nadaljevala izenačena igra, ekipi sta si izmenjavali gole, odlična pa je bila tudi obramba obeh ekip. Nato pa so domači rokometaši v 26.minuti tekme, po delnem izzidu 4 : 0, tudi prvič na tekmi povedli. Za rezultat 9 : 4 je zade Amal Ajdari. Vendar pa so gostje hitro zavihali rokave in do polčasa svoj zaostanek znižali na 3 gol. Rezultat ob polčasu je bil 11 : 8 za rokometaše Dola.

V začetku 2.polčasa smo ponovno videli izenačeno igro. Dolanom je uspelo držati svojo prednost iz 1.polčasa, v 44.minuti tekme pa jim je to prednost uspelo še povečati. Za rezultat 16 : 12 je zadel Klemen Brilej. Gostujoči rokometaši so se nekako poskušali upreti hitri in natančni igri Dolanov, vendar pa se jim ni uspelo več približati. V 53.minuti tekme pa si je zaradi grobega prekrška prislužil rdeč karton Blaž Fink. Dolani so pokazali, da so se na nasprotnika dobro pripravili ter tudi zasluženo slavili. Končni rezultat v Dolanki je bil 23 : 19 za domače rokometaše.

Pri domačih je bil najuspešnejši Armal Ajdari, ki je zadel kar 9-krat. Pri gostih pa je bil najbolj natančen Matic Košir, s 6 zadetki.

Dolane v naslednjem krogu čaka gostovanje pri Ormožanih, rokometaši SVIŠa pa bodo gostili RD Urbanscape Loko.

 Armal Ajdari, RK Dol Hrastnik:“Derbi novincev v Ligi NLB je opravičil ime derbija. Z odlično obrambo, na čelu z vratarjem Nunčičem, smo uspeli zaustaviti njihov napad, sami pa smo uspešno prebijali njihovo obrambo. Vedeli smo, da bo težka tekma, ampak v odločilnih trenutkih smo ohranili zbranost in ob vzpodbudi glasnih navijačev sta prvi točki ostali doma. Smo ekipa, ki bo še marsikomu v Ligi NLB delala preglavice.”

 Matic Košir, RK SVIŠ Ivančna Gorica: “Na današnjem srečanju je bila obramba na solidnem nivoju, vendar v napadu nismo bili pravi. 19 golov je premalo, da bi iz Hrastnika odšli z dvema točkama. Čim hitreje moramo pozabiti na ta poraz in se zbrati za prihajajoči domači tekmi, iz katerih želimo iztržiti čim več.”

 

RK Dol Hrastnik : RK SVIŠ Ivančna Gorica 23 : 19 (11 : 8)

 

RK Dol Hrastnik: Seme, Brilej 3, Klepej 2, Ajdari 9(3), Grušovnik, Blagotinšek, Nunčič, Pintar, Bauergeim 1, Gospodarič, Hribšek, Ramič 3, Ribič 1, Jakopič, Simončič, Koprivc 4

Trener: Aleš Sirk

Izključitve: 14minut

7-metrovke: 3(3)

RK SVIŠ Ivančna Gorica: Tekavec, Knez 1, Zafran 1(1), Fink 1, Grojzdek 2(1), Hrovat 2, Stopar 1, Škorc, Košir Matej 3, Pirnat, Struna, Krabonja, Željko, Vencelj, Bučar 2, Košir Matic 6(3)

Trener: Aleksander Polak

Izključitve: 6minut

7-metrovke: 5(8)

Rdeči karton: Blaž Fink

 

Pripravila: Manja Fišter

FOTO: RK SVIŠ Ivančna Gorica

Komentarji