Trebnajci suvereno nad Ormožane, Ribnica uspešno nad Dobovčani

Po neugodnem poraza iz prejšnjega kroga je Trebanjce tokrat čakala domača tekma. V trebanjsko dvorano je pripotovala ekipa iz Ormoža. Vsekakor so se hoteli Trebanjci pred domačim občinstvo opravičiti svojim navijačem za prejšnji poraz. Ali jim je to tudi uspelo? Dobovčane pa je čakala neugodna pot v Ribnico. Sicer so Dobovčani v pripravljalnem obdobju odigrali prijateljsko tekmo z Ribnico, na kateri so tudi remizirali. Lahko danes pričakujemo enak zaključek? Ali pa lahko pričakujemo kaj več?


 V Trebnjem so 1.polčas odlično začeli domači rokometaši. Narekovali so tempo igre, pohvaliti moramo tudi bučno podporo iz tribun. Igra je bila sicer izenačen, ampak so domači rokometaši cel počas imel priložnost držati tempo in voditi vsaj za zadetek razlike. Najvišjo prednost 1.polčasa so si uspeli priigrati, po delnem izzidu 3 : 0, v 26.minuti tekme. Gostje so se nato poskušali še upirati, ampak domači niso pustili. Na odmor so odšli s prednostjo 4 zadetkov, rezultat je bil 13 : 9.

V začetku 2.polčasa smo videli kar nekaj vroče krvi in nepotrebnih odločitev. Obe ekipi sta v obrambi pristopili agresivno. Domačim se je uspelo nekako ohladiti in omiriti tempo igre. Še naprej so uspešno nadigravali goste iz Ormoža in vse do konca tekme držali prednost vsaj 2 zadetkov. Nato so gostje malo pospešili svojo igro in napadli z vso močjo. V 51.minuti tekme smo bili deležni tudi prvega izenačenja v 2.polčasu. Za izenačenje (17 : 17) je zadel Franko Vujović. Vendar pa domači rokometaši niso hoteli razočarati svojih navijačev ter na koncu tekme zasluženo slavili. Rezultat je bil 21 : 18 za rokometaše RK Trimo Trebnje.

Pri domačih je bil najuspešnejši Gal Cirar, ki je zadel 6-krat. Pri gostih pa je bil najbolj natančen Bojan Čudič, s 7 zadetki.

Trebanjce v naslednjem krogu čaka gostovanje pri neugodnemu nasportniku, MRK Krki, Ormožani pa bodo gostili ekipo iz Dola pri Hratsniku, RK Dol Hrastnik.

 

V Ribnici se je boj za prvi dve točki začel dokaj izenačeno. Kot smo pri Dobovčanih že navajeni, so v obrambi pristopili agresivno in Ribničanom niso pustili do lahkih zadetkov. Skozi celoten 1.polčas je uspelo Ribničanom držati korak z gosti. Najvišje vodstvo polčasa smo prvič videli v 8.minuti tekme, ampak zgolj za 2 zadetka. Ribničani so uspešno lovili in hitro nadoknadili to majhno rezultatsko razliko. Dobovčanom je to minimalno rezultatsko razliko uspelo držati vse do 25.minute tekme, ko je za isenačenje zadel Blaž Nosan. Takrat so Ribničani prevzeli niti v svoje roke in do konca prvega polčasa povedli za 2 zadetka. Rezultat ob polčasu je bil 17 : 15 za domače rokometaše.

V 2.polčasu so Ribničani popolnoma prevzeli nadzorn nad igro. Že v 40.minuti tekme so, ob zadetko Gašperja Horvata, vodili za kar 6 zadetkov, 22 : 16. Tekma je takrat že dobila nekakšen epilog, odlično pa se je v 2.polčasu odrezal tudi domači vratar Njebojša Bojić. Gostom iz Dobove se ni več uspelo približati domačim, domači so uspeli zadržati svojo rezultatsko prednost vse do konca tekme. Nervoza se je počasi videla na obeh straneh, kar se je kazalo tudi v veliko zapravljenih napadih in izgubljenih žogah. Ampak so se Ribničani uspeli zbrati ter na koncu tekme tudi slavili. Končni rezultat v Ribnici je bil 30 : 21.

Najboljša strelca pri domačih sta bila Uroš Knavs in Rok Setnikar, oba s 6 zadetki. Domači vratar Njebojša Bojić pa je zbral kar 17 strelov. Pri gostih je bil ponovno najbolj natančen Dorian Markušić, ki je zadel kar 9-krat. Gostujoči vratar Andraž Polutnik je zbral 7 obramb, Tilen Leben pa 5.

Ribničane v naslednjem krogu čaka gostovanje v Kopru, Dobovčani pa bodo gostli ekipo iz Velenja.

 

Urh Brana, RK Trimo Trebnje:“Srečanje proti Jeruzalem Ormožu je bilo zelo težko, vendar najbolj pomembno je, da sta dve točki ostali doma. Skozi celotno srečanje smo igrali borbeno in kljub temu, da so se nam gostje približali, nismo popustili. Čestital bi vsem soigralcem za zmago.”

 Bojan Čudič, RK Jeruzalem Ormož: “Za nami je trda in borbena tekma, ki so jo domačini zasluženo dobili. V prvem polčasu smo domačim rokometašem pustili nekaj lahkih zadetkov, s katerimi so nam ušli. V drugem delu srečanja smo prednost sicer izničili, a porabili preveč moči za končno slavje. Na tekmi se nam je poškodoval tudi Rok Žuran, manjkal pa nam je Tilen Kosi.”

 

Mitja Nosan, RD Riko Ribnica: “Po zelo slabem začetku je bil naš trener primoran vzeti minuto odmora, kar je pozitivno vplivalo na našo zbranost in v nadaljevanju smo pokazali našo pravo igro. Ko smo začeli igrati v obrambi, smo prišli do nekaj lahkih zadetkov ter odšli na odmor z dvema goloma prednosti. V drugem delu smo nadaljevali v enakem tempu in na koncu zasluženo zmagali. Zahvalil bi se podpori navijačev, ki nas dvignejo vedno, ko je to najbolj potrebno, zato si želim, da bo tako tudi v prihodnje.”

 Matevž Kunst, MRD Dobova: “V prvem polčasu smo igrali tako, kot smo se dogovorili, zato je bila Riko Ribnica dejansko nemočna. V nadaljevanju smo začeli grešiti lahke strele, poleg tega pa je bil njihov vratar zelo razpoložen. Na koncu srečanja smo iz izenačene tekme prišli do zaostanek 9 golov. Smo mlada ekipa in imamo vzpone ter padce. Tokrat je bil padec prevelik, da bi se uspeli pobrati. Vsi smo razočarani, saj smo pričakovali več. V ponedeljek začnemo s pripravami na novega nasprotnika, Gorenje Velenje, ki ga pričakujemo v domači dvorani.”

 

RK Trimo Trebnje : RK Jeruzalem Ormož 21 : 18 (13 : 9)

 

RK Trimo Trebnje: Cvetko, Seferović 3, Dobovičnik, Kotar Matic, Kotar Miha 1, Kotar Marko 5, Udovič 3, Sašek 2(1), Majzelj, Redek, Brana, Bojanić 1, Grbič, Grandovec, Cirar 6(1), Urbič

Trener: Benjamin Teraš

Izključitve: 10minut

7-metrovke: 2(3)

RK Jeruzalem Ormož: Šulek, Bogadi 1, Šoštarič 1, Čudič 7(6), Žuran 1, Hebar G., Hebar M. 1, Šulek, Kocbek 1, Balent, Niedorfer, Ozmec 1, Mesarić, Vujović 5, Ciglar

Trener: Saša Praprotnik

Izključitve: 4minute

7-metrovke: 6(7)

 

RD Riko Ribnica : MRD Dobova 30 : 21 (17 : 15)

 

RD Riko Ribnica: Bojić 1, Strmljan 4, Horvat 3, Vujačić 5, Glavan, Škotnik, Knavs 6(4), Pahulje, Lešek, Nosan B. 2, Kovačič 1, Pucelj, Tomšič 2, Nosan M., Setnikar 6(1), Košmrlj

Trener: Siniša Markota

Izključitev: 8minut

7-metrovke: 5(6)

MRD Dobova: Dular, Markušić 9(1), Leben, Kučič, Polutnik, Humek, Bura 5, Majić, Jazbec, Zavodnik 1, Krnc 2, Šušnjara 1, Kunst 1, Sintič, Hotko, Novak 2

Trener: Aleksander Markl

Izključitve: 8minut

7-metrovke:  1(2)

 

 Pripravila: Manja Fišter

FOTO: RK Trimo Trebnje, MRD Dobova

Komentarji