Mariborčani s prvo zimsko okrepitvijo

Prvi, ki so v letu 2020 v svoj klub pripeljali kakšno okrepitev so Mariborčani. Okrepili so se namreč z srednjim zunanjim igralcem Markom Kobetićom, ki prihaja iz hrvaške prve lige.


Kobetić je 187 centimetrov visok hrvaški rokometaš, ki prihaja iz Siska. Zadnji klub pred prihodom v Maribor je bil RKHM Dubrovnik, pred tem pa je igral tudi v Makedoniji in sicer za Ohrid in Pelister iz Bitole. Igral je tudi že v nekaj evropskih tekmovanjih s klubi RK Siscia, RK Poreč in HC Ohrid 2013. Marko Kobetić je z Mariborom podpisal pogodbo do konca sezone z možnostjo podaljšanja za eno leto.

Marko Kobetić, igralec RK Maribor Branik: “Veselim se novega izziva. Prvič bom zaigral v 1. slovenski rokometni ligi, Maribor pa sem sicer že spoznal, saj sem pred osmimi leti proti vijoličastim igral v dresu Siska v EHF Challenge Cupu. Glavni cilj v preostanku letošnje sezone je, da ekipi pomagam v borbi za točke in da s klubom pridemo do čim boljših rezultatov.

Davor Rokavec, trener RK Maribor Branik:Prva okrepitev pred nadaljevanjem sezone je Kobetić, ki je k nam prišel iz hrvaške prve lige, kjer je nazadnje igral za ekipo iz Dubrovnika. En trening z nami je že opravil, upam, da se bo hitro vklopil v ekipo in da nam bo spomladi pomagal v boju za pomembne točke.

Mihael Pisanec, poslovni direktor RK Maribor Branik:Potrebovali smo okrepitev na položaju srednjega zunanjega in izkoristili priložnost, da v Maribor pripeljemo Marka Kobetića. V prvem delu sezone smo imeli veliko težav s poškodbami, ki so zdaj na srečo v večini sanirane. Z Markom smo še okrepili zunanjo vrsto in prepričani smo, da se bo to poznalo tudi na rezultatih.

FOTO: RK Maribor Branik

Komentarji