Mariborčani v zadnji sekundi do remija proti Kopru

Mariborski rokometaši so danes v upanju na pozitiven rezultat gostili nasprotnike iz Kopra, ki se po 15. krogih nahajajo na 7. mestu – 6 mest nad Mariborčani, ki trenutno zasedajo predzadnje mesto. Izredno napet obračun se je končal z remijem 30-30, ko je kapetan domačih po protinapadu v zadnji sekundi zatresel mrežo Koprčanom in domačinom zagotovil pomembno točko v boju za obstanek.


Uvod v tekmo je pripadel gostom, ki so si do 5. minute priigrali prednost z rezultatom 3-5. V nadaljevanju so prednost dveh zadetkov uspešno držali ter jo v 10. minuti preko nekdanjega rokometaša Maribora Tineta Poklarja povišali na +3 (5-8). Gostje iz Kopra se v nadaljevanju Mariborčanom niso dovolili približati, svojo prednost pa so do 21. minute povišali na +6 (8-14). V končnici prvega polčasa je končno prišel čas domačinov, ki so svoj zaostanek znižali na -3. Ekipi sta na odmor odšli ob rezultatu 14-17.

Drugi polčas se je začel po željah domačinov, ki so se do 36. minute približali na zgolj gol zaostanka (17-18). Z odlično igro so Mariborčani do 44. minute izid poravnali na 22, pred vstopom v končnico srečanja pa je ob rezultatu 24-24 zaradi grobega prekrška s srečanjem predčasno zaključil domači rokometaš Izidor Budja. V 51. minuti so domačini prvič po 2. minuti prišli do vodstva (25-24), gostje pa so jim vrnili s tremi zaporednimi zadetki (25-27). Mariborčani so v 57. minuti izid poravnali na 27. Minuto pred koncem srečanja so gostje prišli do vodstva z rezultatom 28-30 in po mnenju mnogih odgovorili na vprašanje o zmagovalcu. Mariborčani se, kljub na videz izgubljenemu položaju, niso predali ter v zadnji sekundi srečanja preko kapetana Tadeja Soka prišli do remija z rezultatom 30-30.

V taboru Maribora je bil z 9 goli najuspešnejši Filip Jerenec, pri Koprčanih pa sta po 6 zadetkov dosegla Andraž Kete in Adam Bratkovič.

FOTO: Dajnko Photography

Komentarji