Radgona v zaključku strla odpor Nove Gorice

V 13. krogu 2. državne lige so rokometaši Nove Gorice gostili Radgono. Obračun ekip, ki zasedata spodnji del lestvice je pripadel gostom iz Pomurja, ki so v zaključku tekme strli odpor domačinov.


MRK Nova Gorica : RK Arcont Radgona 23:27 (12:12)
Simčič in Hlede 5; Žunič 11, Cotič 7

V taboru Radgone je dvoboj s tremi zadetki odprl Matevž Žunič, na drugi strani pa mu je z dvema goloma odgovoril Luka Volk. Žunič je bil na koncu z 11 goli tudi najboljši strelec obračuna. Domačini so do prvega vodstva prišli v 6. minuti (4:3), resneje pa so se uspeli odlepiti 14 minut kasneje, ko so povedli za tri zadetke (9:6).

Radgona je vendarle uspela tik pred polčasom izid poravnati, moštvi pa sta na odmor odšli z izidom 12:12. Pomurci so v drugem delu tekme prevzeli pobudo in narekovali ritem, domači pa so lovili zaostanek. Goričani so v 40. minuti uspeli izenačiti (18:18), gostje pa so nato ponovno ušli na dva gola prednosti (18:20).

S takšno razliko sta moštvi vstopili tudi v zadnjih 10 minut (20:22), nato pa se je Radgona pričela oddaljevati. Z zadetkom Marka Cotiča za prednost s štirimi goli 2 minuti pred iztekom ure je postalo jasno, da bosta dve točki romali v Radgono. Najboljši strelec Nove Gorice Miha Hlede je potem v zadnji minuti poskrbel za končni rezultat 23:27. Pri domačih je sicer vratar Tilen Humar zbral 11 obramb in bil 33%.

Foto: Rokometni klub Arcont Radgona/Facebook

Komentarji