Trebanjci brez večjih težav do zmage v Škofji Loki

V 16. krogu Lige NLB sta se v Škofji Loki pomerila tamkajšnji Urbanscape in  RK Trimo Trebnje. Prvih 15 minut smo spremljali izenačen obračun, nato pa so Trebanjci opravičili vlogo favorita in si priigrali pomembno prednost. Ob koncu prvega dela igre so vodili s sedmimi goli prednosti (10:17). V drugem delu so nalogo le še dokončali in se razveselili zaslužene zmage z rezultatom 27:33.


Do rezultat 5:5 smo spremljali izenačen obračun z nekaj menjavanja v vodstvu. Nato pa so na plin stopili gostje in si po delnem rezultatu 1:5 priigrali štiri gole prednost (6:10). Po prvi minuti odmora na tekmi je moral tako v 15. minuti seči domači strateg Gregor Cvijič. S tem je uspel zaustavit nalet Trebanjcev in njegovi varovanci so znova vzpostavili ravnovesje na igrišču. Ločani se sicer niso uspeli približati, a tudi niso dopustili, da bi gostje svojo prednost še dodatno povišali. So si pa rokometaši Trima prednost znova priigrali v zadnjih 6. minutah prvega dela igre. Na krilih vratarja Mirnesa Grča (10 obramb) ter Jana Jurečiča (5 golov) so do odmora povedli s sedmimi zadetki naskoka. Ekipi sta tako na odmor odšli ob rezultatu (10:17).

Trebanjci so takoj na začetku drugega dela igre povedli za osem golov (10:18) v nadaljevanje polčasa odšli z zelo udobno prednostjo. Gostje prednosti niso izpustili iz rok. Domačini so se po dobri polovici drugega polčasa približali na pet golov (20:25), a so se rokometaši Trima hitro znova oddaljili (20:27). Prav veliko pestrega dogajanja do konca srečanja nismo več videli. Trebanjci so tekmo mirno peljali do konca in ohranjali svojo prednost. V 57. minuti so še enkrat na tej tekmi povedli z osmimi zadetki prednosti (24:32), tekmo pa zaključili s prednostjo šestih golov (27:33).

URBANSCAPE LOKA : TRIMO TREBNJE  27:33 (10:17)
Nikolić 7, Batagelj 5; Grbić, Jurečič in Horvat po 5
Grčo 15 obramb (41%)

FOTO: RD Urbanscape Loka

Komentarji