Izolanke do zmage in obstanka v modri skupini

V 2.krogu kvalifikacij za modro skupino sta se v Izoli pomerili ekipi Trgo ABC Izola in Rokometni klub Ljubljana. Izolanke so prišle do prepričljive zmage z rezultatom 33-25 in se s tem obdržale v modri skupini 1.ŽRL za leto 2023/2024. Zasedba, ki jo vodi Matej Marinac, je lovila zaostanek treh zadetkov iz prve kvalifikacijske tekme in to nalogo opravila z odliko.


Prvih 15. minut so bolje odigrale gostje iz Ljubljane, ki so imele zadetek prednosti. Spremljali smo izjemno izenačen prvi polčas. Temu priča tudi dejstvo, da so si igralke Izole tik pred koncem prvega dela priigrale prednost enega zadetka in na odmor odšle z rezultatom 13-12.

V drugem delu se je razigrala domača ostrostrelka Laura Cerovak, ki je zadevala kot za stavo. Izolanke so si priigrale otipljivo prednost, ki jo do konca niso več izpustile iz rok. Domačinke so prišle do visoke in zanesljive zmage z rezultatom 33-25.

V domači ekipi je bila z 8 zadetki najbolj razpoložena Laura Cerovak, s po šestimi sta ji sledili Urša Mateković in Maja Krese. V gostujoči ekipi Ljubljane je 6 zadetkov dosegla Nika Ocepek, 5 pa jih je dodala Ana Jarc.

FOTO: ŽRK TRGO ABC IZOLA

Komentarji