SVIŠ do zmage proti Dobovi

Rokometaši Sviša iz Ivančne Gorice so danes gostili nasprotnike iz Dobove. Obračun, na katerem so po polovici igre vodili Dobovčani, so po zadnjem zvoku sirene z rezultatom 27-24 dobili domačini.


Tekmo so bolje otvorili domačini, ki so si v uvodnih minutah priigrali prednost dveh zadetkov (3-1). V 12. minuti so si rokometaši Sviša priigrali najvišjo prednost v prvem polčasu (8-5), a so se gostje s tremi zaporednimi zadetki vrnili v igro. V nadaljevanju smo spremljali precej izenačen dvoboj, sama končnica polčasa pa je pripadla gostom. Ekipi sta na odmor odšli ob rezultatu 12-13.

Drugi polčas so ob izjemni podpori domačih navijačev bolje otvorili njihovi ljubljenci, ki so do 40. minute rezultat obrnili v svoj prid in povedli z dvema goloma prednosti (18-16). V nadaljevanju srečanja so prednost uspešno držali, gostom niso dovolili, da bi rezultat izenačili, v končnico srečanja pa so stopili s prednostjo treh zadetkov (23-20). Do 55. minute so si rokometaši Sviša priigrali prednost petih zadetkov (27-22), po 60 minutah kvalitetnega rokometa pa slavili z izidom 27-24.

Pri domačinih se je pod 10 zadetkov podpisal Marko Marojević, v taboru gostov pa je bil s 6 goli najuspešnejši Ignjat Nešić. Levji delež k temu, da je zmaga ostala doma, je dodal tudi vratar Jaka Glavan, ki je vpisal 15 obramb.

FOTO: Katja Markovič

Komentarji