Mariborčani vodili po prvem polčasu, a v drugem zapravili možnosti

V pozno popoldanskih urah je predzadnje uvrščeni RK Maribor Branik na domačem terenu izzival RK Jeruzalem Ormož, tekma pa se je razpletla v korist gostov, ki so tako dosegli še drugo zaporedno zmago.


Ormožani so hitro začeli upravičevati vlogo favorita, saj so kmalu povedli s 6-1. Vseeno se rokometaši Branika niso pustili takoj ugnati, v roku štirih minut so nanizali 5 zadetkov in prejeli nobenega, ter na ta način uspeli izenačiti. Izkazalo se je, da bodo Mariborčani trd oreh, v 19. minuti so povedli, v 27. pa prednost celo povečali na štiri zadetke prednost (13-9). Na odmor so se Ormožani vendarle odpravili s tremi goli zaostanka, saj je v 30. minuti zadel Danijel Mesarić in znižal na 14-11.

Branik je imel ob začetku drugega polčasa obdobje temnih minut, ki so jih rokometaši Jeruzalema s pridom izkoristili. Maribor kar 5 minut ni dosegel zadetka, so pa bili zato štirikrat natančni gostje, ki so povedli s 14-15. Sledilo je nekaj napetih minut, ko sta si moštvi vodstvo izmenjavali, nato pa v 44. minuti gostje preko Roka Žurana prvič v drugem polčasu povedli z dvema zadetkoma (19-21). Ko sta zadela še Bojan Čudič iz sedmih metrov in nato še Martin Hebar je Mariborčanom voda že pošteno tekla v grlo, saj je semafor kazal izid 19-23.

Poskus mariborskega povratka je v 54. minuti pri 24-26, pametno prekinil Saša Praprotnik, ki je vzel minuto odmora. Slednja je Ormožanom očitno koristila v dovoljšni meri. Rokometašem Maribora namreč niso dovolili, da bi se približali na manj kot dva gola zaostanka, medtem ko so sami ja krilih razpoloženega Roka Žurana, ki je v zaključnih trenutki dosegel 4 gole, tekmo pripeljali v zaključek.

 

Razvrstitve pripravlja Sofascore LiveScore

Foto: RK Branik Maribor

Komentarji