Pričakovana zmaga Dobove nad Primorci

Rokometaši Dobove so dosegli pomembno zmago proti Izoli, ki jih še drži v stiku z vodilno peterico in tudi zgornjo polovico lestvice.


Športna dvorana Dobova je gostila približno 200 gledalcev, ki pa so v prvem polčasu spremljali dober odpor zadnjeuvrščenih Primorcev. Izola je vodila slabih 20 minut in domači so ravnotežje vzpostavili šele v 18. in 19. minuti, ko je najprej izenačil Luka Florjančič (8-8), nato pa je zadel že Matevž Kunst (9-8). Dobovčani so od tedaj potek srečanja vendarle speljali na svoj mlin in na prvi odmor odšli s prednostjo 13-11.

Primorci, ki zmage ne poznajo že od 21. septembra so vendarle nadaljevali z dobrim odporom. V 37. minuti so celo znova povedli, med strelce pa se je znova vpisal Marko Nikolić, eden boljših posameznikov gostujočega moštva. Dobovčani so morali napeti vse sile, da so si vendarle ustvarili ključno razliko. To jim je uspelo med 43. in 45 minuto. Po zaostanku s 16-17 so Luka Florjančič, Marko Sintič in Dorian Markušić zrežirali delni izid 4-0 in domače popeljali v vodstvo z 20-17. Prednost je narasla tudi na 4 gole in gostje so morali poseči po minuti odmora, ki pa ni obrodila želenih sadov. Lucian Bura je še zadel za zvišanje na 25-21, rezultat pa se v zadnjih štirih minutah več ni spremenil.

Pri Dobovi je največ zadetkov dosegel Dorian Markušić, ki je mrežo Izole napolnih 8-krat, na drugi strani je Vid Miklavec zabil 7 zadetkov.

Razvrstitve pripravlja Sofascore LiveScore

Foto: RD BUTAN PLIN IZOLA

Komentarji