Mariborčani začenjajo evropski vikend

Štajerci danes začenjajo z evropskimi tekmami. V 2. krogu tekmovanja EHF Challenge Cup se bodo pomerili z zasedbo H71 iz Ferskih Otokov. Za mariborski klub bo to sedma sezona v evropskih pokalih, v taboru Štajercev pa imajo jasen cilj – napredovanje v 3. krog tekmovanja.


Ekipa Maribora se je na dolgo potovanje odpravila v noči na četrtek in v popoldanskih urah prispela na Ferske otoke. Ekipi sta se zaradi velikih stroškov potovanja dogovorili, da bosta obe tekmi proti H71 odigrani na Ferskih otokih.

“Mislim, da je za našo mlado ekipo to zelo lepa izkušnja. V slačilnici imamo sicer tudi nekaj igralcev, ki že imajo izkušnje z evropskih tekem – tukaj bi predvsem omenil Tadeja Soka, Nikolo Špelića in tudi Adriana Miličevića, ki je lani igral za Metalurg. Ostali bodo na Ferskih otokih doživeli ognjeni krst, vsi v strokovni ekipi pa bomo fante pripravili tako, da ne bo dodatnega pritiska in da bodo tekmo vzeli kot vsako drugo. Fantje so dobro razpoloženi, so v dobri formi, zato ti dve tekmi pričakujemo z optimizmom,” je pred prvo evropsko tekmo v sezoni 2019/20 povedal Marko Šibila.

Priprava na tekmeca je tokrat potekala povsem drugače. Zbiranje podatkov o ekipi, ki jo je namenil julijski žreb Evropske zveze (EHF), je bilo po mnenju Šibile zelo zahtevno: “Veliko informacij o rokometu s Ferskih otokov ni. Vseeno smo uspeli iz različnih virov priti do najbolj bistvenih informacij. Za zanimivost lahko dodamo, da so Ferski otoki letos na odprtem evropskem kadetskem prvenstvu na Švedskem osvojili zlato medaljo, premagali so vse reprezentance – med drugim tudi Špance, Madžare in v finalu Švede. Gre za zelo močno generacijo, v kateri je blestel srednji zunanji igralec Ellia Ellefsen A Skipagotu, ki je letos postal tudi član ekipe H71 in zdaj tudi v članski kategoriji kaže odlične predstave. Nanj bomo morali biti kljub mladosti posebej pozorni, saj tudi naziv MVP-ja na omenjenem prvenstvu pomeni, da je kakovosten igralec. Na Ferskih otokih je rokomet po danskem zgledu izjemno popularen, dvorana bo zagotovo polna, kar bo nekoliko otežilo našo nalogo. Za zasedbo H71 je sicer v tej sezoni že nekaj pomembnih tekem in prav zaradi tega smo lahko pridobili tudi relevanten videoposnetek, ki nam je še nekoliko bolj razkril njihov stil igre.”

 

Foto: Anamarija Valentina Dajnko/RK Maribor Branik

Komentarji