Mariborčani želijo zaustaviti Čudiča, Ormožani pa bi radi ponovili drugi polčas iz Ribnice

Danes ob 19.30 si bosta Mariboru nasproti stala RK Branik Maribor in RK Jeruzalem Ormož. Kakšna so pričakovanja obeh taborov?


“V dvorano Tabor prihaja zelo izkušena ekipa iz Ormoža, v njej je nekaj zares dobrih igralcev. Eden izmed njih je Čudič. Če ga bomo uspeli zaustaviti in če bomo v obrambi dobro predvidevali njegove poteze, bomo opravili veliko delo. Če bomo ob tem pokazali tudi tisto našo pravo obrambo, kot smo jo pokazali proti LL Grosistu Slovanu, pa mislim, da se nimamo česa bati. Naredili bomo vse, da dobimo tekmo in da razveselimo naše navijače,” pred tekmo razmišlja Filip Rakita, član Maribora.

Ormožani že nekaj krogov ne poznajo zmage, v prejšnjem krogu pa so po težki borbi izgubili proti Ribnici. “V Ribnici smo zaigrali kar brez šestih igralcev, že po petih minutah tekme se je listi obolelih in poškodovanih pridružil še Martin Hebar, ki je skupil močan udarec v oko. Poraz je kljub temu, da smo v drugem polčasu prikazali solidno igro in skoraj ujeli tekmeca, bil neizbežen. Tudi v Maribor odhajamo v okrnjeni zasedbi. Za nas bi bilo že velikega pomena, če bi se v ekipo vrnil vsaj eden od obolelih ali poškodovanih igralcev. Naša želja v Mariboru je, da pokažemo takšen pristop in borbo kot v drugem polčasu v Ribnici. S podobno igro bi lahko do konca tekme parirali tekmecem in se izognili četrtemu zaporednemu porazu,” je povedal David Bogadi.

Foto: RK Maribor Branik

Komentarji