V Celje prihaja slovita Barcelona

V sredo je v Zlatorogu na sporedu 13. krog EHF Lige prvakov, v Celju gostuje neporažena Barça, ki letos nadvse želi osvojiti naslov.


Vsi malce starejši navijači celjskega kluba se spominjajo vseh tradicionalnih dvobojev z Barcelono. Ta je bila v tistem obdobju stroj in najboljša ekipa na stari celini, ki je zaporedoma osvajala naslove. Danes je ta Barҫa, kot se imenujejo ne nogometne selekcije tega katalonskega velikana, drugačna ekipa, moderna, a zato prav tako močna in z željo osvojiti sam evropski vrh. Tega je Barcelona nazadnje osvojila v sezoni 2014/15, v tej sezoni pa je imela izjemno redko priložnost, da bi v eni sezoni osvojila kar dva naslova. A prvi, zaradi koronavirusa prestavljeni Final4 prejšnje sezone, jim v decembru ni uspelo osvojiti. V finalu jih je prepričljivo ugnal Kiel. Takšni porazi se Barҫi sedaj ponavljajo že nekaj let in gotovo je eden izmed vzrokov tudi ta, da doma nimajo nikakršne konkurence in imajo pomanjkanje težkih tekem, poleg tega pa je ekipa sedaj tudi mlajša in z manj izkušnjami, kot v zlatih časih.

V Celju je nazadnje gostovala v prejšnji sezoni, ko je pokazala svojo moč, letos pa so ekipo še okrepili, med drugimi seveda z našima Domnom Makucem in Blažem Jancem. Njihovo igro krasi izjemno hitra igra, sicer pa gre za ekipo proti kateri ima celjski klub dolgo tradicijo dvobojev, v katerih so v skupnem uspešnejši Španci (11:4). V tej sezoni sta se ekipi že srečali v Barceloni, kjer je Barҫa visoko slavila. Pred tem sta se ekipi nazadnje srečali v prejšnji sezoni, ko sta obe tekmi pripadli Barceloni, ta je tako dobila zadnjih osem obračunov, prej pa sta se ekipi v zmagah izmenjevali.

Tudi tokrat je favorit znan, ekipa športnega giganta praktično ne kaže znakov ranljivosti, je edina neporažena ekipa v obeh skupinah tekmovanja in si je že zagotovila prvo mesto po rednem delu tekmovanja. A to letos ne prinaša neposredne uvrstitve v četrtfinale, saj je EHF zaradi koronavirusa odločila, da se tja uvrstijo vse ekipe tekmovanja, kar pomeni, da se bodo v osmini finala pomerili ali z Vardarjem ali z Elverumom, odvisno kdo bo zadnji v drugi skupini. V osmino finala pa so tako uvrščeni tudi Celjani, ki se bodo pomerili z drugo uvrščeno ekipo skupine A, trenutno je to Flensburg, lahko pa sta tudi Kielce ali Pariz.

Vir: RK Celje Pivovarna Laško

Komentarji