Trimo v končnici zapravil priložnost za zmago

Rokometaši Trima iz Trebnjega so danes v Stožicah pričakali močno ekipo GOG Håndbold, ki prihaja iz Danske. Tekma je bila prva v sklopu dveh, ki jih bodo Trebenjčani proti Dancem odigrali v dveh dneh. Danci so na današnji tekmi potrdili, da gre za izredno težkega nasprotnika (v svojih vrstah imajo tudi 4 danske reprezentante) in po tesni končnici ugnali trmaste Dolenjce.


Tekmo v ljubljanskih Stožicah so bolje odprli rokometaši Trima, ki so hitro povedli s 3-0. Uvodni zadetek je dosegel Uroš Udovič, nato pa je še dva dodal Lan Grbić. V nadaljevanju tekme so Slovenci držali prednost treh zadetkov, po uspešni podaji Marka Kotarja do Özgürja Saraka, pa je izid znašal 5-9. Trebenjčani so nekaj časa držali prednost štirih golov, ob koncu polčasa pa je sledil pravi šok, saj so rokometaši GOGa povsem obrnili rezultat. Z delnim izidom 7-2 so povedli s 17-16 in takšen je bil tudi rezultat polčasa.

V druge polčasu so bili Danci tisti, ki so držali prednost, a se od vztrajnih rokometašev Trima nikoli niso povsem odlepili. Trebenjčane je v največje težave spravila GOGova serija s 3-0, ko so dolenjsko mrežo zatresli Emil Jakobsen, Simon Pytlick in Oscar Bergendahl, ki so tako postavili izid 25-20. A tekma je bila daleč od odločenega in trmasti Dolenjci so imeli svoje načrte. V končnici so se s serijo zaporednih uspešnih akcij povsem približali in po zadetku Mihajla Radojkovića povedli z 31-30. Trimo je bil izredno blizu zmagi, ki pa jim je v zaključku spolzela iz rok. Gostje so namreč preko Pytlicka in Andersa Zachariassena zabili še dvakrat in tako prišli do tesne zmage z 32-31.

RK Trimo Trebnje : GOG Håndbold 31 : 32

Foto: RK Trimo Trebnje

Komentarji