Trimo se bo nocoj soočil z danskim moštvom s štirimi svetovnimi prvaki

Rokometaši RK Trimo Trebnje bodo v torek in sredo v okviru skupinskega dela evropske lige odigrali dve evropski tekmi z danskim GOG-om. Obračuna bosta zelo pomembna, predvsem v boju za uvrstitev v izločilne boje.


Obe srečani bosta odigrani v ljubljanskih Stožicah, prvo ob danes ob 18.45, drugo pa jutri ob 17. uri. “Danci imajo v svojih vrstah kar nekaj odličnih posameznikov. Obračun bo zelo zahteven, a verjamem, da s pravo igro lahko pariramo danskemu podprvaku,” je pred obračunom optimističen Uroš Zorman. Trenerjevo pozitivno razmišljanje je očitno nalezljivo, saj si zmage želi tudi Gal Cirar: “Danski GOG ima zelo kakovostno zasedbo. Med drugim imajo tudi štiri danske reprezentante, ki so nedavno osvojili zlato na SP v Egiptu. Ključ do zmage se skriva v razpoloženih vratarjih, naši pametni igri v napadu ter čvrsti obrambi. Mi bomo šli maksimalno v tekmo in poskušali dobiti obe tekmi.”

Nekoliko bolj umirjeno je razmišljal David Didovič, ki poudarja, da je prioriteta nastopanje v državnem prvenstvu: “Evropska liga je zagotovo nagrada za celotno ekipo. Nedvomno želimo napadati uvrstitev v izločilne boje, a naša prioriteta ostaja Liga NLB, kjer želimo izpolniti zastavljene cilje.”

Foto: RK Trimo Trebnje
Komentarji