Mariborska okrepitev, za katero so se zanimale Kielce

V Maribor prihaja komaj 17-letni Črnogorec, ki se najbolje znajde na poziciji levega zunanjega, Aleksa Lasica.


Lasica je do sedaj igral v Budvanski Rivieri, kjer je že pri 16 letih zaigral za člansko ekipo. Mladi Črnogorec je bil na radarju Kielc, prav tako pa so si ga v svoje vrste želeli Celjani in Velenjčani, a se je naposled odločil za Maribor.

»Naredil sem korak naprej v karieri. Star sem samo 17 let in verjamem, da je v peklenski konkurenci pred mano veliko trdega dela. Fantje so lani osvojili četrto mesto v prvenstvu in uspeli priti do EHF Challenge pokala, zato moramo vložiti veliko truda in dela. Po drugi strani pa bom trdo garal na vsakem treningu, izkoristil vsako priložnost, sprejel vsak nasvet, da lahko napredujem v družbi izkušenih rokometašev,« je dejal Lasica.

Črnogorski reprezentant, ki trenutno zastopa barve kadetske reprezentance na EP druge divizije, si želi v prihodnje zaigrati tudi za člansko izbrano vrsto Črne Gore. »Poleg klubske kariere me čakajo tudi obveznosti v državni reprezentanci. Zelo dobro je pripravljen program dela in pripravljalnih tekem, da se na EP zares dobro pripravimo. V nadaljevanju želim igrati tudi za člansko reprezentanco, največji cilj pa mi je preboj na OI u Parizu,« je svoje želje in cilje razkril Lasica.

 

Komentarji