Mark Klarič: “Glede na položaj lestvice smo pričakovali lažjo tekmo”

Ribničani so na zadnji domači prvenstveni tekmi v rednem delu lige NLB gostili zadnjouvrščeno ekipo Sviša. Kljub veliki razliki na lestvici, domači rokometaši niso uspeli vzpostaviti prevlade na igrišču, saj so se gostje borili do zadnjega sodnikovega žvižga. Domačini so na koncu le prišli do težko priborjene zmage.


Izkušeni vratar Ribnice Mark Klarič je skupaj s svojimi soigralci pričakoval povsem lažjo tekmo: “Še ena v nizu zahtevnih in izenačenih tekem, čeprav bi glede na položaj na lestvici morda pričakovali lažjo tekmo. Ekipa Sviša se je, tako kot že na zadnjih nekaj tekmah, pokazala kot zelo trdoživ tekmec, ki se ne vda do konca. Veseli me, da smo zopet vrnili na zmagovalne tirnice in upam, da tako nadaljujemo tudi na naslednih tekmah, tako v pokalu, kot tudi v prvenstvu.”

Rokometaši Sviša so bili sicer blizu presenečenja, a so v zadnjih minutah tekme močno popustili. Kapetan Simon Stopar je bil s sedmimi goli znova prvi strelec svoje ekipe: “Zaslužena zmaga domačinov, na koncu so odločile izkušnje domače ekipe. Mi bomo poizkušali do končnice za obstanek izboljšati še nekatere slabosti v naši igri in se športno borili do konca prvenstva. Veliko uspeha domačinom v končnici za prvaka.”

Foto: RD Riko Ribnica

Komentarji