Marin Đurica: “Naša ambicija je igranje v Evropi”

Rokometaši Maribora so v 21. krogu lige NLB gostili vroče rokometaše Jeruzalem Ormoža, ki so v prejšnjem krogu presenetljivo ugnali Celjane. Vijoličasti rokometaši so srečanje začeli odlično, v zadnjih minutah prvega dela pa so se jim Ormožani približali. Mariborčani so v izdihljajih tekme pokazali karakter in prišli do enajste zmage v ligi NLB.


Branikovci so imeli v kriznih trenutkih tekme v vratih izjemno razpoloženega Marina Đurico, ki na zadnjih tekmah v ligi NLB kaže odlično formo. Đurica je bil na tekmi proti Jeruzalemu z 14 obrambami eden ključnih mož za zmago Maribora: “Vedeli smo, da bo Ormož po zmagi nad Celjem prišel zelo samozavesten in, da bo tekma temu primerno zahtevna. Kljub malo nervoznemu zaključku smo bili skozi vso srečanje v vodstvi in boljši nasprotnik ter smo se na koncu zasluženo veselili zmage. Potrdili smo uvrstitev v končnico in tudi proti Krki moramo prikazati podobno igro. V končnici pa ne skrivamo ambicije po uvrstitvi, ki bi nam prinesla sodelovanje v Evropi prihodnjo sezono.”

Kapetan Ormožanov, izkušeni Bojan Čudič je po zmagi nad Celjani nad včerajšnjo predstavo povsem nezadovoljen: “Menim, da nas je zelo slab začetek srečanja stal dveh točk. Po tem smo skozi vso srečanje lovili zaostanek, prišli na samo gol razlike, a nas je to kot kaže tudi preveč izčrpalo. Na koncu smo sicer imeli priložnost, da bi ulovili Maribor, a je to bilo vse bolj na “galamo”.

Ormožani bodo po sobotnem porazu proti Mariboru gostili neugodno Ribnico, obeta pa se jim boj v ligi za obstanek, rokometaše Maribora pa v naslednjem krogu čaka gostovanje v Novem mestu.

Foto: RK Maribor Branik

 
Komentarji