Marko Bezjak do resne poškodbe

Igralec Magdeburga in dolgoletni reprezentant Marko Bezjak v tej sezoni ne bo več nastopil za SC Magdeburg. Razlog za odsotnost enega od nosilcev igre nemškega bundesligaša je poškodba rame, zaradi katere bo moral na operacijo. Ocenjen čas mirovanja slovenskega rokometaša je okoli šest do osem mesecev.


Generalni direktor Magdeburga in trener Bennet Wiegert: “Po tem, ko se je poškodba Bezjaka že napovedala ob koncu prejšnjega leta, se ne moremo več izogniti potrebi po operaciji. Upanje, da se bodo razmere izboljšale skozi fazo počitka na koncu leta, se žal ni uresničilo,” je povedal Wiegert.

Trener Magdeburga se zaveda, da je z Bezjakom do konca sezone izgubil pomembnega člena v igri: “Ni mi treba poudarjati pomena Marka Bezjaka za našo napadalno igro. Za nas je to velik neuspeh glede še vedno nedotaknjenih priložnosti v Bundesligi in v pokalu EHF. Ta neuspeh moramo zdaj nadoknaditi znotraj ekipe, odgovornost razdeliti na več ramen in se osredotočiti na prihodnje naloge od začetka februarja. Seveda si želimo, da bi operacija šla dobro, nato pa sledi optimalna rehabilitacija in zdrava vrnitev na teren.”

Komentarji