Marko Šibila: “Fantje so dobro pripravljeni na novo zahtevno tekmo”

Rokometaše mariborskega Branika v soboto, 21. septembra, ob 18. uri, čaka prva domača tekma v novi sezoni Lige NLB. V 3. krogu v dvorano Tabor prihajajo člani Gorenja iz Velenja.


Ekipa, ki jo vodi Zoran Jovičić , je v zadnji sezoni v državnem prvenstvu zaostala le za Celjani, hkrati pa slavila v pokalnem tekmovanju. Ose imajo zelo močno ekipo, zato vijoličaste čaka nova težka naloga na začetku nove sezone. Priprave na obračun potekajo po ustaljenih tirnicah, trener ekipe Marko Šibila pa je prepričan, da se lahko naši fantje enakovredno kosajo z močnim nasprotnikom.

“ Na tekmo se pripravljamo kot na vsako drugo. Za nas je ta obračun zelo pomemben. Velenje je favoriziran nasprotnik, mi pa iščemo možnosti za prve točke v prvenstvu. Imamo zahteven razpored in posledično se osredotočamo le na to, da začnemo čimprej osvajati točke,” razmišlja Šibila.

Mariborski trener bo lahko v soboto prvič računal tudi na okrepitev, ki smo jo predstavili prejšnji teden. Nikola Špelić, ki je bil v zadnji sezoni član velenjske ekipe, je po besedah Šibile pripravljen na nastop: “ Mislim, da je Nikola pripravljen na igro in da bo lahko vsaj delno pomagal. Od zaključka prejšnje sezone pa do zdaj ni vadil z žogo, ampak kot izkušen igralec bo zelo hitro ujel pravo formo. Upam, da bo že v soboto prispeval svoj delež. Sicer pa se bomo vnovič zanašali tudi na igralce, ki so že do zdaj vlekli naš voz. Mislim, da so vsi dobro pripravljeni in da smo lahko konkurenčni Velenjčanom, ki pa so na papirju vendarle druga najmočnejša ekipa v Ligi NLB. ”

Maribor je Velenje v Ligi NLB zadnjič premagal 9. maja 2015, ko so naši fantje z 29:28 slavili v gosteh. V lovu na prve točke v sezoni 2019/2020 bodo vijoličasti potrebovali tudi vašo pomoč s tribun, zato bo zelo pomembno, da se v soboto v dvorani Tabor zbere čim več navijačev. Pred tekmo boste lahko kupili tudi sezonsko vstopnico in si s tem zagotovili možnost za ogled vseh domačih tekem vijoličastih bojevnikov v tem tekmovalnem letu.

Vir in foto: RK Maribor Branik

Komentarji