Marko Šibila se iz Dola pri Hrastniku vrača s točko

Dolani so po visokem porazu v prejšnjem krogu proti ekipi Celja Pivovarne Laško tokrat gostili mariborski Branik. Mariborčani so v prejšnjem krogu v domači dvorani premagali rokometaše trebanjskega Trima, krog pred tem pa so visoko izgubili proti velenjskemu Gorenju.


V Dolanki smo si lahko ogledali pravo rokometno poslastico. Dolani so se na nasprotnika odlično pripravili. Narekovali so tempo celotnega prvega polčasa, v drugem polčasu pa so se Mariborčani nekoliko zbrali. Vendar pa Dolani niso kar tako popustili. Ekipi sta se razšli z neodločenim izzidom, 25 : 25 (12 : 9).

Po tekmi je bil oster Marko Šibila, izjave domače ekipe žal nismo uspeli dobiti.

Marko Šibila, RK Maribor Branik: “Drugo polovico prvega polčasa smo odigrali zelo slabo in dovolili nasprotniku, da se je razigral in si tako posledično priigral določeno prednost. Nekateri igralci, ki so vstopili v igro niso izpolnili pričakovanj, kar so znali domačini spretno izkoristiti. Ko pride do takšne situacije na tako vročih terenih, kjer na potek srečanja vplivajo tudi druge okoliščine, težko loviš rezultat. Izgubili smo preveč žog v napadu in morda na trenutke bili premehki v obrambi, tudi vratarja nista imela svojega dne, tako da na koncu če seštejemo vse skupaj je delitev točk najbolj pravičen razplet. Mi s tem ne moremo biti zadovoljni in bomo to morali na naslednjih tekmah nadoknaditi.”

9.krog 1.NLB lige:

RK Maribor Branik : RK SVIŠ Ivančna Gorica

RD Ribnica : RK Dol TKI Hrastnik

Pripravila: Manja Fišter

FOTO: RK Maribor Branik

Komentarji